ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πάλι δίνουν εντολές στην Αρκαδία να αφεθούν να καούν τα σπίτια αντί να σβήσουν την φωτιά: Εκκενώνουν το Καλλιάνι

Πάλι δίνουν εντολές στην Αρκαδία να αφεθούν να καούν τα σπίτια αντί να σβήσουν την φωτιά: Εκκενώνουν το Καλλιάνι

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην Πελοπόννησο, όπως στην Εύβοια και στην Αττική, να μη σβήνει τις φωτιές παρά μόνο να… εκκενώνει χωρία και να αφήνει να καίγονται τα σπίτια, με τελευταίο το χωριό «θύμα» αυτής της πολιτικής το χωριό Καλλιάνι.

Μετά από αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Γορτυνία και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή ανάμεσα στο Λιβαδάκι και το Καστράκι (για τα συγκεριμένα χωριά έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης από τις προηγούμενες ημέρες).

Γύρω στις 15:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το χωριό Καλλιάνι, στον δήμο Τροπαίων, καθώς η φωτά πλησιάζει απειλητικά προς αυτό. Μάλιστα, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν τον κακό συντονισμό του κρατικού μηχανισμού που τους έχει αφήσει απροστάτευτους.

Λίγο μετά τις 17:00, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται – εκτός από το Καλλιάνι – στους οικισμούς Όχθια, Αετορράχη, ενώ λίγο πριν τις 18:00 οι φλόγες πλησιασαν το χωριό Νεοχώρι. Η μάχη πυροσβεστών και κατοίκων είναι μεγάλη, ώστε να μην περάσει η φωτιά μέσα στους οκισμούς.

Στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό θηρίο Ilyushin Il – 76.


(Αρχικό κείμενο 14:07) Νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη Γορτυνία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στο Λιβαδάκι και το Καστράκι.

Σημειώνεται πως για τα συγκεκριμένα χωριά έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης από τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, γύρω στις 15:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Καλλιάνι, στον δήμο Τροπαίων, καθώς η φωτά πλησιάζει απειλητικά προς αυτό. Μάλιστα, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Οι πυροσβεστικές βρίσκονται διαρκώς τις τελευταίες μέρες στην Αρκαδία και επιχειρούν, όπου παρουσιάζεται ανάγκη, για την αντιμετώπιση των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Δεν έχουν καταφέρει να βρουν λίγες στιγμές ηρεμίας οι πυροσβέστες σε όλη την Ελλάδα, καθώς πιο συγκεκριμένα αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στην Αρκαδία σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Λαγκαδάκια.

Η εστία φωτιάς, κατευθείνεται προς άκαυτα σημεία παράλληλα της Εθνικής οδούς Τριπόλεως-Ολυμπία οδού.

Η κινητοποίηση των επίγειων και των εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής είναι άμεση, τα ελικόπτερα τύπου Έρικσον να βρίσκονται στο σημείο.

Μάλιστα στη περιοχή πνέεουν άνεμοι της τάξης των 4-5 μποφόρ, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς φορά.

Η εστία φαίνεται να επεκτείνεται διαρκώς ενώ μαύροι καπνοί ξεπροβάλλουν από το δάσος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.