ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ηλεία: Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κολοκυθά – Εκκενώνεται η Δάφνη (φώτο-βίντεο) (upd)

Ηλεία: Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κολοκυθά – Εκκενώνεται η Δάφνη (φώτο-βίντεο) (upd)

(upd) Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (09/09) σε δασική έκταση στο Δήμο Ήλιδας, η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, οι φλόγες κινούνται από το χωριό Κολοκυθά προς το χωριό Δάφνης και για αυτό δόθηκε οδηγία για εκκένωση, καθώς η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Τα εναέρια μέσα ενισχύονται με δυνάμεις από την Αθήνα και το Άκτιο, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Πληροφορίες από την πυροσβεστική μιλούν για μέτωπο που φτάνει τα 15 χιλιόμετρα.


(αρχικό κείμενο 18:08) Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλία Πηνείας, αλλά μετά την αλλαγή της φοράς του ανέμου ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα. Ωστόσο, η πυρκαγιά ξέφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, πηγαίνοντας πλέον προς τη Δάφνη.

Στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και πριν από περίπου έξι ημέρες, σε χορτολιβαδική έκταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.