ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκπρόσωπος Τύπου ΠΥ – Β.Βαθρακογιάννης: «Το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε χθες 71 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα» (βίντεο)

Εκπρόσωπος Τύπου ΠΥ – Β.Βαθρακογιάννης: «Το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε χθες 71 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα» (βίντεο)

Με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίθεται σε γενική επιφυλακή, καθώς χθες Τετάρτη (9/9) ξέσπασαν δεκάδες πυρκαγιές και, συγκεκριμένα, 71 σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα το πρωί δήλωσε:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε, χθες, 71 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Οι σημαντικότερες ήταν στη Νέα Μάκρη τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια, το μεσημέρι, στη Σαρωνίδα, αλλά και στην Αμαλιάδα. Όλες, αυτή τη στιγμή, είναι σε ύφεση χωρίς να έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι δυνάμεις παραμένουν για ασφάλεια στις περιμέτρους των πυρκαγιών».

Ο ίδιος συνέστησε μεγάλη προσοχή και κατά τη σημερινή ημέρα, λέγοντας πως υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), την Αργολίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Ικαρία, την Κορινθία, τη Λακωνία, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Φθιώτιδα και τη Χίο.

Στη συνέχεια, ο Βαθρακογιάννης τόνισε το εξής:

«Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν, αλλά και λόγω των εξελισσόμενων δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας που είχαμε, χθες, με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, όλο το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή».

Έπειτα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε πως διερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού και, μάλιστα, είπε πως όσον αφορά εκείνη στη Νοτιοανατολική Αττική, ύστερα από σχετική απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, εστάλη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.