ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη – Ενισχύθηκαν ξανά οι άνεμοι

Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη – Ενισχύθηκαν ξανά οι άνεμοι

Ανεξέλεγκτη καίει για δεύτερη ημέρα η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική λίγο πριν τις 7 το πρωί το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς κινείται προς τους οικισμούς Λουτρό και Αγνάντια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μάλιστα, απειλήθηκε ο οικισμός Λουτρό, όμως τελικά δεν καταγράφηκαν ζημιές.

Αντίθετα στους οικισμούς Πεύκα και Αετοχώρι ο απολογισμός κάνει λόγο για εννέα καμμένα σπίτια – τέσσερα στον πρώτο οικισμό και πέντε στον δεύτερο.

Μεγάλος αντίπαλος των πυροσβεστών, των εθελοντών, του στρατού που δίνουν μάχη με τις φλόγες είναι ο άνεμος καθώς από το ξημέρωμα έχει ενισχυθεί σε σχέση με τη νύχτα όπου οι άνεμοι ήταν της τάξης των 4 μποφόρ.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων, δυστυχώς, είναι ότι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στην περιοχή και θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα ενώ έχει γίνει κινητοποίηση προκειμένου να «πέσουν στη μάχη» κατά τη διάρκεια της ημέρας για άλλα 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

«Η φωτιά άλλαξε πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελπίζω σήμερα να είναι μια καλύτερη ημέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοίνωσε, πάντως, η αστυνομία το πρωί της Κυριακής, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ το κύριο μέτωπο της φωτιάς ήταν ανάμεσα στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν συνολικά 176 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 48 υδροφόρα οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.