ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Έβρος: Στο πύρινο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες κατάσβεσης (upd)

Στη μάχη 10 εναέρια μέσα

Έβρος: Στο πύρινο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες κατάσβεσης (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 13:37) Βόρεια του Σουφλίου, σε ρέμα στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Σουφλίου και Διδυμοτείχου, εντοπίζεται σήμερα το μεγαλύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Έβρο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, προσπαθώντας με συνεχόμενες ρίψεις νερού να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί -κόντρα- στο πύρινο μέτωπο, ενώ στον Νομό, σύμφωνα με τη γγ Πολιτικής Προστασίας υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Οι ρίψεις νερού συνεχίζονται και σε αρκετά σημεία από τα οποία έχει περάσει ήδη η πύρινη λαίλαπα για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων. Τέλος, το μέτωπο του Σουφλίου μετακινήθηκε από χθες προς τη Δαδιά, ωστόσο δεν εμφανίζει ανησυχητική ένταση, καθώς καίει στην ήδη καμένη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι σήμερα στον Έβρο, για την κατάσβεση των δύο τελευταίων ενεργών μετώπων, επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος οκτώ αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.