ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά σε Βούλα και Βάρη: «Ανοιχτά τα ενδεχόμενα για εμπρησμό» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

«Δεν υπήρξε ολιγώρια»

Φωτιά σε Βούλα και Βάρη: «Ανοιχτά τα ενδεχόμενα για εμπρησμό» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Για τις φωτιές που ξέσπασαν χθες Σάββατο (4.6.2022) σε Άνω Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας και Κουβαρά, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αμφισβητεί τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ολιγωρία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής τόνισε για τις φωτιές σε Γλυφάδα, Βούλα και Κουβαρά ότι «τα τρία συμβάντα μεταξύ τους νομίζουμε ότι αντιμετωπίστηκαν με τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση σε πρώτο χρόνο».

Όπως είπε, η πρώτη φωτιά αναγγέλθηκε στο εθνικό συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στις 12.57 και πρόσθεσε ότι «εντός 12 λεπτών αφίχθησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε είκοσι λεπτά απογειώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα. είμαστε κατασταλτικός μηχανισμός και δεν είμαστε εδώ για να επιρρίψουμε ευθύνες σε κανέναν».

Ερωτηθείς για το αν υποτιμήθηκε το μέγεθος της φωτιάς, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήθηκε, διότι είχαμε δύο πολύ σημαντικά γνωρίσματα να αναγνωρισθούν. Πρώτον υπήρχαν δυνατοί άνεμοι και το ανάγλυφο του Υμηττού, με τις έντονες χαράδρες» και εξήγησε πως οι δυνάμεις του Σώματος είχαν να αντιμετωπίσουν 3 ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών.

Για το ενδεχόμενο εμπρησμού, ο κ. Αρτοποιός απάντησε πως το θέμα διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές και σύντομα θα υπάρξει ένα πόρισμα το οποίο θα αναλύει τα δεδομένα. «Δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, κλιμακωτά, έτσι όπως πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο θα έχουμε την ανάπτυξη όλων των εναέριων μέσων σε όλη την επικράτεια, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.