
Ο ΚΟΚ προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για όσους για όσους χρησιμοποιούν συσκευές αντιραντάρ – Θα αφαιρούνται δίπλωμα και άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, βεβαιώθηκαν μόνο στην Αττική 730 παραβάσεις την ημέρα. Αποδεδειγμένα οι οδηγοί στην Ελλάδα δεν είναι προσεκτικοί και δεν τηρούν τον ΚΟΚ.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βεβαίωσε 22.626 παραβάσεις τον περασμένο μήνα. Από αυτές, η σημαντικότερη παράβαση αφορούσε στην ταχύτητα, γεγονός που αποτυπώνεται και από τον αριθμό των παραβάσεων που άγγιξαν τις 1.857.
Από τις σημαντικότερες παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η υπερβολική ταχύτητα και αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση που τα οχήματα κινούνται εντός πόλης όσο και εκτός. Εντός πόλης τα όρια είναι χαμηλά και ενδεχομένως στο μέλλον να πέσουν ακόμα περισσότερο ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να κινηθεί κάποιος οδηγός είναι τα 130χλμ./ώρα.
Σημειώστε πως τους τελευταίους μήνες στους Ελληνικούς δρόμους, έχουν παρατηρηθεί και πολλοί παραβάτες να διαθέτουν συσκευές εντοπισμού ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας ή παρεμβολης αυτών…
Οι συσκευές αυτές πωλούνται ελεύθερα στο Ελληνικό διαδίκτυο σε τιμές από 40 ευρώ και πάνω.
Τα παραπάνω όρια ταχυτητας λοιπόν φαίνεται πως δεν αρέσουν σε πολλούς οδηγούς και αυτός είναι και ο λόγος που πιάνονται πολλές φορές στα δίχτυα της Τροχαίας. Ορισμένοι μάλιστα για να αποφύγουν περεταίρω μπλεξίματα και να αποφύγουν την παράβαση κάνουν χρήση ειδικών συσκευών αντιραντάρ, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία.
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ αν εντοπιστεί οδηγός να διαθέτει εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια ή να έχει εξοπλισμό παρεμπόδισης (αντιραντάρ), τότε το πρόστιμο είναι βαρύ και αγγίζει τα 1.000 ευρώ. Επιπλέον η Τροχαία αφαιρεί επιτόπου το δίπλωμα οδήγησης για 30 ημέρες όπως και για 60 ημέρες τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.