ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πλημμύρες: Καταγγελία κατά Κ.Αγοραστού και Πυροσβεστικής για συγκάλυψη ευθυνών

Αρνήθηκαν να χορηγήσουν πολύτιμα στοιχεία στον πραγματογνώμονα

Πλημμύρες: Καταγγελία κατά Κ.Αγοραστού και Πυροσβεστικής για συγκάλυψη ευθυνών

Ο τεχνικός σύμβουλος οικογένειας πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία και πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α., Ανδριανός Γκουρμπάτσης, καταγγέλλει την πυροσβεστική και την περιφέρεια Θεσσαλίας για συγκάλυψη ευθυνών. 

Συγκεκριμένα, μετά την κακοκαιρία Daniel οι αρμόδιες υπηρεσίες της πυροσβεστικής στη Θεσσαλία, αρνήθηκαν να χορηγήσουν πολύτιμα στοιχεία που είχε ζητήσει με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα ο κ. Γκουρμπάτσης, προκειμένου να συντάξει τεχνική έκθεση για λογαριασμό της οικογένειας πλημμυροπαθών.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι η πυροσβεστική μετέρχεται νομικίστικα κόλπα σε μια προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων. Ειδικότερα, ισχυρίζεται, ότι δεν είναι σίγουρο εάν ο τεχνικός σύμβουλος έχει «εύλογο ενδιαφέρον».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, της οποίας προΐσταται ο Κώστας Αγοραστός, καθώς σε παρόμοιο αίτημα του κ. Γκουρμπάτση, μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει επίσημα.

Σημειώνεται ότι όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, πάνω από 150 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στη Φαρκαδόνα Τρικάλων προκειμένου να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Η Πυροσβεστική δεν έχει αντιληφθεί ότι σε ένα κράτος δικαίου υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται» τονίζει ο κ. Γκουρμπάτσης στο ίδιο μέσο προσθέτοντας:

«Θεωρεί η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ότι είναι υπεράνω των νόμων και δικαιούται να αρνείται να χορηγεί στοιχεία σε κάθε φορολογούμενο πολίτη που έχοντας έννομο συμφέρον δικαιούται να λάβει γνώση αυτών, προκειμένου να ζητήσει έννομη προστασία. Ειδικότερα αρνείται, γιατί επιχειρεί να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες, που σίγουρα υπάρχουν, στοιχεία σε πληρεξούσιο δικηγόρο πλημμυροπαθών που με όρισε Τεχνικό Σύμβουλο και μάλιστα και με τον ίδιο πλημμυροπαθή σε χωριό των Τρικάλων από την καταιγίδα Daniel, που έπληξε πρόσφατα τον θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη 2023. Όλοι οι υπαίτιοι θα αποκαλυφτούν και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.