ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πύρινη κόλαση σε Γλυφάδα-Βούλα εν μέσω παραπληροφόρησης για «ακίνδυνη φωτιά»! – Mεγάλη έκρηξη στις 18.48

Εστειλαν μήνυμα εκκένωσης στις 16.57 και έγραφε... 16.20! - «Θάλαμος αερίων» η περιοχή - Μια πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση «ξεβράκωσε» τα περί ετοιμότητας - Ντροπή και όνειδος για την ανικανότητα

Πύρινη κόλαση σε Γλυφάδα-Βούλα εν μέσω παραπληροφόρησης για «ακίνδυνη φωτιά»! – Mεγάλη έκρηξη στις 18.48

(Ανανέωση 18.53): Μια μεγάλη έκρηξη στο Πανόραμα της Βούλας στις 18.48 συντάραξε την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι αλλοφρονες τρέχουν να σωθούν καθώς τα πυροοσβεστικά μέσα, καταγγέλλουν ότι είναι ελάχιστα, είτε εναέρια, είτε επίγεια.

Η φωτιά είναι παντελώς ανεξέλεκτη και τα πάντα έχουν καεί.

———————————————————

Μια πυρκαγιά σε θαμνώδη περιοχή στην Άνω Γλυφάδα, εξελίχθηκε σε πύρινο εφιάλτη που κατακαίει αυτή την στιγμή σπίτια και περιουσίες στο Πανόραμα Βούλας αποδεικνύεται ότι απόλυτα ψευδώς κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μετέδιδαν από το πρωί ότι «δεν κινδυνεύουν σπίτια».

H πυρκαγιά, παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει σε μια περιοχή με ελάχιστους θάμνους στην Άνω Γλυφάδα και θα μπορούσε να σβηστεί σε 20′ αν υπήρχαν δημοτικές πυροσβεστικές δυνάμεις απλωμένες στην περιοχή ή είχε επέμβει η Πυροσβεστική ή είχαν αφιχθεί εναέρια μέσα, εν ετούτοις, τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Η πύρινη λαίλαπα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καν δένδρα εκεί που ξέσπασε, απλά θάμνοι επεκτάθηκε λόγω της έλλειψης κατάσβεσης σε μια περιοχή προς το Πανόραμα Βούλας , όπου και πάλι τα δένδρα είναι εξαιρετικά αραιά!

Παρ’όλα αυτά τίποτα και κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει μια μικροφωτιά! Τέτοια ανικανότητα!

Το pronews.gr όντας στο τόπο της νέας τραγωδίας είχε μεταδώσει από τις 13.30 ότι κινδυνεύουν σπίτια, όταν οι κυβερνητικοί και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι «Δεν υπάρχει κίνδυνος για σπίτια».

Και τελικά έστειλαν μήνυμα εκκένωσης οι κυβερνητικοί του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας όταν είχαν φτάσει μέσα στον αστικό ιστό οι φλόγες στις 16.57  και έγραφε το μήνυμα ότι είχε σταλεί στις… 16.20 όπως είναι αδιέψευστος μάρτυρας η φωτό σε κινητό κατοίκου της περιοχής που δημοσιεύει το pronews.gr:

Δείτε το μήνυμα στην οθόνη του κινητού της τι ώρα στάλθηκε (16.57) και τι ώρα λέει ότι στάλθηκε (16.20)!

H εκκένωση των κατοίκων έγινε μέσα σε κλίμα πανικού και όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων, με τον καπνό να έχει τυλίξει Αιξωνή Γλυφάδας, Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη.

Επαναλαμβάνουμε: Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί σε μια περιοχή με ελάχιστα δένδρα και θάμνους…

Φανταζόμαστε τι θα συμβεί αν ξεσπάσουν πυρκαγιές σε πυκνά δάση, όπως συνέβη στα Γεράνεια και στην βόρεια Εύβοια, πέρσι.

Ο δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου έριξε τις ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ γιατί η φωτιά υποστηρίζει ότι ξεκίνησε από καλώδια της ΔΕΗ: «Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη οδό Μετσόβου, στις παρυφές του Υμηττού. Πλέον, αυτή την ώρα (16:45) η φωτιά έχει φύγει από τον Δήμο Γλυφάδας και κινείται στη Βούλα, όπου φαίνεται ότι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Ναι, δεν κάηκαν γιατί ο άνεμος έπνεε προς Πανόραμε.

Δεν μας λέει όμως, γιατί η φωτιά στους θάμνους της Αιξωνής δεν σβήστηκε εγκαίρως.

Ποιος ευθύνεται γιατί δεν είχε καθαριστεί ο υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ; Τα ίδια είχαν συμβεί και στην Βαρυμπόμπη πέρσι;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.