Σαλαμίνα: Υπό έλεγχο και τα τρία μέτωπα της φωτιάς

O δήμαρχος εμφανίστηκε χθες βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό

Σαλαμίνα: Υπό έλεγχο και τα τρία μέτωπα της φωτιάς

Υπό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Σαλαμίνα με τα τρία πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες να έχουν κατασβεστεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής υπάρχουν πολύ μικρές εστίες και επί της ουσίας η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο. Συνεχίζουν να επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ωστόσο δεν θα χρειαστούν εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται πως χθες ξέσπασαν τρία διαφορετικά μέτωπα μέσα σε μία ώρα στη Σαλαμίνα. Ωστόσο χάρη στην άμεση κινητοποίηση από εδάφος και αέρα τα πύρινα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης τόσο για τρεις οικισμούς όσο και για το Κέντρο Υγείας του νησιού. Ωστόσο με εντολή της πυροσβεστικής η εκκένωση του Κέντρου Υγείας αναβλήθηκε και ένας ασθενής με έφραγμα μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Συνολικά επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, 6 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Από τον Πειραιά μετέβησαν ακτοπλοϊκώς 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σημειώνεται πως το 112 στις 18:45 το απόγευμα έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής για την φωτιά, το οποίο ανέφερε ότι οι πολίτες που βρίσκονται στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου πρέπει να μετακινηθούν προς την παραλία.

Λίγα λεπτά αργότερα το 112 έστειλε και νέο μήνυμα. Αυτή τη φορά για όσους βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος, να μετακινηθούν και εκείνοι προς την παραλία.

Υπόνοιες του δημάρχου Σαλαμίνας για εμπρησμό: «Είμαι σίγουρος τι συμβαίνει με το τριπλό μέτωπο φωτιάς»

O δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.