Σέρρες: Λεπτό προς λεπτό η διάσωση του τραυματισμένου ορειβάτη (βίντεο)

«Λίγο νερό» ήταν τα πρώτα του λόγια

Σέρρες: Λεπτό προς λεπτό η διάσωση του τραυματισμένου ορειβάτη (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση ορειβάτη που τραυματίστηκε ύστερα από πτώση στο Λαϊλιά Σερρών.

Μαζί με τον φίλο του ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί περίπατο στο βουνό του Λαϊλιά. Πρόκειται για δύο φίλους, λάτρεις του βουνού και περιπατητές. Ωστόσο, η βροχή δημιούργησε τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για ορειβασία και έτσι ένας εκ των δύο φίλων γλίστρησε και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί.

Αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια και έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, που έφτασε με δύο οχήματα και 8 άντρες. Ο άντρας εντοπίστηκε νωρίς, ωστόσο το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και λόγω της βροχής επιβάλλονταν ειδικοί χειρισμοί.

Η Πυροσβεστική ζήτησε τη συνδρομή των αντρών της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, που χάρη στο ερπυστριοφόρο όχημα που διαθέτουν μετά από δωρεά της Περιφέρειας κατάφεραν να μεταφέρουν με ασφάλεια τον τραυματία

Οι προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις οδήγησαν σε αίσια έκβαση της επιχείρησης. Τα πρώτα του λόγια είναι «λίγο νερό» και όπως φαίνεται νιώθει πλέον ασφαλής. Ο διοικητής της Π.Υ Σερρών που είχε το γενικό συντονισμό ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της περιοχής και από εκεί παραλήφθηκε από σταθμό του ΕΚΑΒ για να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ το έργο τους συνέδραμαν εθελοντές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο του epiloges.tv:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.