ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βιβλικές» καταστροφές στο Πήλιο: Κάτοικοι χωριού περπατούν 10 χλμ. για νερό και φαγητό (βίντεο)

Οι κατεστραμμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν ούτε στους αγρότες να φτάσουν στις καλλιέργειες του

«Βιβλικές» καταστροφές στο Πήλιο: Κάτοικοι χωριού περπατούν 10 χλμ. για νερό και φαγητό (βίντεο)

Υπό άθλιες συνθήκες προσπαθούν να επιβιώσουν οι κάτοικοι στο χωριό Δράκεια του Πηλίου το οποίο υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές μετά την επέλαση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο χωριό δεν υπάρχει τρόπος προσέγγισης καθώς οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτόν είναι κατεστραμμένοι και απροσπέλαστοι!

Ο μόνος τρόπος να πάει κανείς στην περιοχή είναι με τα πόδια και θα χρειαστεί να ξεπεράσει εμπόδια και συντρίμμια.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν με τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα  καθημερινά να χρειαστεί να διανύσουν έως και δέκα χιλιόμετρα με τα πόδια μέχρι την Αγριά ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης όπως επίσης φαγητό και νερό!

Την ίδια στιγμή, ορισμένες οικογένειες είναι αποκλεισμένες στα σπίτια τους καθώς ένα γεφυράκι έχει «κοπεί» σε κομμάτια! Όπως λένε, ο μόνος τρόπος ώστε να φτάσουν στον δρόμο, είναι μέσω μιας γκρεμισμένης πλαγιάς.

«Είμαστε σε απόγνωση. Γκρεμίστηκε το γεφυράκι που οδηγεί προς τις κατοικίες μας και κόπηκε η οποιαδήποτε πρόσβαση ακόμη και μέσα στο χωριό μας. Εμείς για να φτάσουμε στον δρόμο, πρέπει να διασχίσουμε την πλαγιά με τα πόδια και να κρατηθούμε από τα δέντρα».

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού παλιότερα είχε στείλει εξώδικα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κακοτεχνία του έργου, κάτω από το γεφυράκι.

Το σπίτι βρίσκεται σε μια πλαγιά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να παρασυρθεί από τη διάβρωση και τις ρηγματώσεις που δημιουργήθηκαν.

Οι κατεστραμμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν ούτε στους αγρότες να φτάσουν στις καλλιέργειες του.

«Το εισόδημα για το 80% του χωριού πηγάζει από την παραγωγή. Πρέπει πάση θυσία να επιδιορθωθεί το πρόβλημα με το οδικό δίκτυο έτσι ώστε να μαζέψουμε τα μήλα, τα κάστανα και άλλες καλλιέργειες», ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού, Νίκος Κάπελας, τονίζοντας πως είναι μεγάλη η ανάγκη στήριξης των παραγωγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.