ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Υπήρχε κάποτε μία πόλη που την έλεγαν «Βόλο»: Βούλιαξε σε λάσπη και νερό…

Πρωτοφανής καταστροφή και αδιανόητη κυβερνητική ανικανότητα

Υπήρχε κάποτε μία πόλη που την έλεγαν «Βόλο»: Βούλιαξε σε λάσπη και νερό…

Μία ακόμα καταστροφή ζουν οι κάτοικοι στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας «Elias» και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτε αυτές τις ημέρες για να τους προστατέψει, ευελπιστώντας πως δεν θα επαναλαμβάνονταν ξανά ένα έντονο καιρικό φαινόμενο όπως ήταν ο «Daniel» πριν 20 ημέρες.

Όπως αναφέρει το θεσσαλικό σάιτ thenewspaper.gr, η στάθμη της θάλασσας έχει φτάσει μέχρι την προβλήτα του λιμανιού και την παραλία της πόλης, η οποία έχει βυθιστεί στα λασπόνερα και τα φερτά υλικά.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική.

Κάποτε… υπήρχε μία πόλη που την έλεγαν Βόλο και ζει στιγμές «Νέας Ορλεάνης» το 2006.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας έχει «σπάσει» από χθες στη γέφυρα του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης, πλημμυρίζοντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια.

Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των Δήμων της Μαγνησίας και της Περιφέρειας με το πρώτο φως της μέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και ολόκληρο τον νομό.

Αυτήν την ώρα, γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ, περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Οι φωτογραφίες είναι από απεγκλωβισμούς της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της Ζ’ ΜΑΚ στην περιοχή του Βόλου, κατά τη διάρκεια της νύχτας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.