ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Oι ΗΠΑ αγοράζουν τους παροπλισμένους πυραύλους MIM-23 Hawk που πούλησαν στην Ταϊβάν για να τους δώσουν στην Ουκρανία

Παροπλίστηκαν τον Ιούνιο

Oι ΗΠΑ αγοράζουν τους παροπλισμένους πυραύλους MIM-23 Hawk που πούλησαν στην Ταϊβάν για να τους δώσουν στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα επαναγοράσουν τους παροπλισμένους πυραύλους MIM-23 Hawk Phase ΙΙΙ που πούλησαν στην Ταϊβάν και θα τους παράσχουν στην Ουκρανία ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, αναφέρει πηγή στο ταϊβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο China Times.

Η εφημερίδα China Times επικαλέστηκε την Παρασκευή (14 Ιουλίου) ανώνυμη πηγή που δήλωσε ότι οι πύραυλοι MIM-23 Hawk Phase ΙΙΙ, που παροπλίστηκαν τον Ιούνιο, θα πωληθούν στις ΗΠΑ.

Οι διαβουλεύσεις με “υψηλόβαθμους” αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας πέρυσι φέρεται να οδήγησαν σε συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Αποφασίστηκε ότι μετά την αγορά από τις ΗΠΑ, οι πύραυλοι θα σταλούν στον ουκρανικό στρατό.

Ο τελευταίος γύρος στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία περιλαμβάνει πυραύλους Hawk, ενώ τον Ιανουάριο το Axios ανέφερε ότι το Ισραήλ κλήθηκε από τις ΗΠΑ να παράσχει πυραύλους Hawk για την Ουκρανία.

Η Ισπανία άρχισε επίσης να στέλνει πυραύλους Hawk στην Ουκρανία τον Οκτώβριο του 2022.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν απέρριψε το αίτημα του Taiwan News για σχολιασμό του δημοσιεύματος, αλλά δήλωσε ότι τα όπλα διατίθενται σύμφωνα με τους κανονισμούς του στρατού. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα πλεονάζοντα στρατιωτικά προϊόντα δεν μπορούν να πωληθούν, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που εγκρίνονται από το υπουργείο.

Σύμφωνα με την Αεροπορία της Ταϊβάν, οι πύραυλοι Hawk έχουν χρησιμοποιηθεί σε 41 πολεμικές ασκήσεις μεταξύ 1965 και 2017, πετυχαίνοντας με επιτυχία τους στόχους τους λίγο πάνω από το 90% των περιπτώσεων. Τα αμερικανικής κατασκευής όπλα έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν εχθρικά αεροσκάφη και να αναχαιτίζουν πυραύλους και χρησιμοποιούνται από πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ταϊβάν θα αντικαταστήσει τα παροπλισμένα όπλα με τον τοπικά αναπτυγμένο πύραυλο Sky Bow III (TK-3).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.