ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραδόθηκε στην Ουκρανία το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot PAC-2 από την Γερμανία με έγκριση των ΗΠΑ

Οι Γερμανοί έστειλαν Patriot στην Ουκρανία - Είχαν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη Ουκρανοί στρατιώτες

Παραδόθηκε στην Ουκρανία το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot PAC-2 από την Γερμανία με έγκριση των ΗΠΑ

Το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot PAC-2 παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουκρανία από την Γερμανία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Γερμανία, ο κατάλογος με τους εξοπλισμούς που έχουν σταλεί στην Ουκρανία ανανεώθηκε για να συμπεριλάβει και τα συστήματα Patriot.

Επίσης, παραδόθηκε και μία παρτίδα πυραύλων για τα συστήματα.

Επίσης μεταφέρθηκαν δεκαέξι φορτηγά Zetros και δύο οχήματα περιπολίας συνοριοφυλάκων, όπως αναφέρεται από την γερμανική κυβέρνηση.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, μία ομάδα 70 Ουκρανών στρατιωτών μετέβη στη Γερμανία για να εκπαιδευτεί στη χρήση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους, για να προστατεύουν την ανατολική πτέρυγα του NATO.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tα Patriot θεωρούνται από τα πιο προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ικανά να αναχαιτίζουν μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους. Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις αναμένεται να λάβουν άλλο ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας του ίδιου τύπου και από τις ΗΠΑ και δύο ακόμη από την Ολλανδία, ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής υποστήριξης ενάντια στη ρωσική εισβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.