ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στην Ελλάδα φτιάχνουμε μίνι χερσαία drones για να παραδίδουν γράμματα του Αη Βασίλη – Στην Τουρκία για να εκτοξεύουν πυραύλους

Τι παρουσίασε ο Δήμος Τρικάλων και τι η τουρκική αμυντική βιομηχανία

Στην Ελλάδα  φτιάχνουμε μίνι χερσαία drones για να παραδίδουν γράμματα  του Αη Βασίλη – Στην Τουρκία για να εκτοξεύουν πυραύλους

Ξεκίνησαν στα Τρίκαλα οι πιλοτικές δομικές των αυτόνομων ρομπότ μεταφορών (delivery droids) YAPE, μέσα από τη συνεργασία της e-Trikala, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και του Πανεπιστημίου της Γένοβας (UNIGE), στο  πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW.

Αρχικά στον Μύλο των Ξωτικών, τα ρομπότ μετέφεραν τα γράμματα των μικρών παιδιών από το ταχυδρομείο των Ξωτικών προς τον Αη Βασίλη. Στη συνέχεια, τα ρομπότ θα κινηθούν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας εφημερίδες, αλληλογραφία και μικρά πακέτα από τους προμηθευτές στα τοπικά καταστήματα.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων, το ρομπότ αυτό «εκπαιδεύεται» με λέιζερ και χαρτογραφημένη διαδρομή, όχι απλώς να κινείται σε προκαθορισμένο πλαίσιο, αλλά και να «διαβάζει» τυχόν εμπόδια. Επομένως, θα μπορεί να προχωρά με βάση την κίνηση των πεζών, τα ποδήλατα και, γενικά, μη καθορισμένους παράγοντες.

Στόχος, το να δοκιμαστεί σε ποιες συνθήκες μπορούν να λυθούν θέματα μεταφοράς προϊόντων σε κέντρα πόλεων, συνυπολογίζοντας την κίνηση, μετρώντας τους χρόνους, τα ηλεκτρικά φορτία και όλα τα τεχνικά δεδομένα.

Αντίθετα οι Τούρκοι προτιμούν να ασχολούνται με πολεμικές εφαρμογές των UGV (Unamanned Ground Vehicles), τα οποία λένμε ότι θα χρησιμοποιήσουν κατά της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασαν το Barkan ένα mini-UGV  εξοπλισμένο με τον μίνι πύραυλο YATAĞAN METE με καθοδήγηση λέιζερ της Roketsan.

Το Laser Guided Mini Missile System METE, που αναπτύχθηκε από τη Roketsan και μπορεί να εκτοξευθεί χρησιμοποιώντας εκτοξευτές βομβίδων νέας γενιάς 40 χιλιοστών, μπορεί να βάλει κατά στόχων πέρα ​​από τη μέγιστη εμβέλεια των συμβατικών πυρομαχικών εκτοξευτών  βομβίδων.

Το ΜΕΤΕ, έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται στους πύργους των μίνι μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), των μη επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων (UAV), των μη επανδρωμένων θαλάσσιων οχημάτων και (IDA) χερσαίων οχημάτων με το μικρό βάρος και μικρό μέγεθος.

Το όχημα και πύραυλος πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Το METE μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές πλατφόρμες με βάρος περίπου 1 κιλό. Η ανάπτυξη αυτού του συστήματος, το οποίο έχει ημι-ενεργή κεφαλή αναζήτησης λέιζερ και ακρίβεια προσβολής περίπου 1 μέτρο CEP, μπορεί να φτάσει σε εμβέλεια 1000+ μέτρων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά ελαφρών κατασκευών,  μη θωρακισμένων οχημάτων,  απροστάτευτους στόχους, όπως πιθανές θέσεις ελεύθερων σκοπευτών και στόχους ευκαιρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.