ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή στο νότιο Ισραήλ

O ισραηλινός Στρατός απάντησε πυροβολώντας δύο παρατηρητήρια της Χαμάς

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή στο νότιο Ισραήλ

Ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, σε μη κατοικημένη περιοχή στο νότιο Ισραήλ χωρίς ωστόσο, να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Δεν έγινε αμέσως ανάληψη ευθύνης για αυτή την εκτόξευση της ρουκέτας, αλλά η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, μια από τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας είχε απειλήσει το Ισραήλ με αντίποινα μετά τη δολοφονία δύο ηγετών της, την Πέμπτη στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ... Loading ...

Σύμφωνα με μαρτυρίες στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός Στρατός απάντησε πυροβολώντας δύο παρατηρητήρια της Χαμάς, ανατολικά της πόλης της Γάζας, λίγο μετά την εκτόξευση ρουκέτας.

Η εκτόξευση αυτή, η πρώτη εδώ και ένα μήνα σύμφωνα με τον Στρατό, πραγματοποιείται την επομένη του θανάτου ενός 22χρονου Παλαιστίνιου, του Αμάρ Χάντι Μούφλεχ, από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στην είσοδο της Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη, υπό αμφισβητούμενες περιστάσεις.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο Παλαιστίνιος είχε προσπαθήσει να παραβιάσει την πόρτα ενός αυτοκινήτου και να επιτεθεί σε ένα ζευγάρι Ισραηλινών πολιτών προτού μαχαιρώσει έναν μεθοριακό φρουρό ο οποίος έκανε περιπολία.

Στη συνέχεια προσπάθησε να πάρει το όπλο του διοικητή των μεθοριακών φρουρών και ο τελευταίος τον πυροβόλησε “φοβούμενος για τη ζωή του και τη ζωή των ανθρώπων γύρω του”.

Για τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ο νεαρός πυροβολήθηκε εν ψυχρώ έπειτα από “καυγά” με μεθοριακό φρουρό.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, εξέφρασε τον “αποτροπιασμό του για τη δολοφονία” έπειτα από “έναν καυγά με έναν Ισραηλινό στρατιώτη”, έγραψε στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε σήμερα, επίσης μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας την αντίδραση του Βένεσλαντ ως “πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας”.

“Το περιστατικό αυτό είναι τρομοκρατική επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας Ισραηλινός αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο και απειλήθηκε η ζωή ενός άλλου αστυνομικού. Πυροβόλησε συνεπώς τον δράστη του. Δεν πρόκειται για “συμπλοκή” αλλά για τρομοκρατική επίθεση!” έγραψε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει “απολύτως” τον διοικητή των μεθοριακών φρουρών που πυροβόλησε τον Παλαιστίνιο, επιτρέποντας έτσι να “σωθούν ζωές”.

“Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αφήγησης μιας ψευδούς ιστορίας στον κόσμο είναι πολύ απλά ντροπή (…) Οι δυνάμεις ασφαλείας μας θα συνεχίσουν να ενεργούν αποφασιστικά κατά της τρομοκρατίας”, έγραψε στο Twitter.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε τα γεγονότα “απαράδεκτα” και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα. “Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η θανατηφόρα βία δεν δικαιολογείται παρά μόνο σε καταστάσεις όπου υπάρχει σοβαρή και επικείμενη απειλή για τη ζωή”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τουλάχιστον 145 Παλαιστίνιοι και 26 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.