Ουκρανικά ΜΜΕ: «Μεγάλης κλίμακας διαφθορά με τα χρήματα που στέλνει η Δύση για εξοπλιστικά»

Παραιτήσεις αξιωματούχων και απολύσεις συγκλονίζουν το Κίεβο

Ουκρανικά ΜΜΕ: «Μεγάλης κλίμακας διαφθορά με τα χρήματα που στέλνει η Δύση για εξοπλιστικά»

Παραιτήσεις αξιωματούχων και απολύσεις συγκλονίζουν το Κίεβο,  ιδιαίτερα στο Τμήμα Ανώτατης Διοίκησης, καθώς ήρθε στο φως μια μεγάλη κλίμακα διαφθοράς, η οποία φαίνεται να είχε στόχο εκατομμύρια δολάρια της στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνει.

Ορισμένοι ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την παραίτησή τους, μετά την αποκάλυψη αγορών προμηθειών για τον στρατό σε διογκωμένες τιμές. Μεταξύ αυτών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας που ήταν υπεύθυνος για την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Πέντε περιφερειακοί κυβερνήτες απολύθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της πρωτεύουσας Κιέβου, καθώς και ορισμένων βοηθών υπουργών.

Αυτό ήρθε λίγες μέρες μετά την απόλυση του αναπληρωτή υπουργού Δημοτικής Ανάπτυξης ως ύποπτος για δωροδοκία 400.000 δολαρίων.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να εκδώσει δήλωση για να καθησυχάσει τους δωρητές, λέγοντας ότι η αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας θα βοηθήσει στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων.

Θα καταφέρει η κυβέρνηση του Κιέβου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού της και των δυτικών χορηγών υποστήριξης;

Γράφει χαρακτηριστικά η  ουκρανική εφημερίδα του Ντνιπροπετρόφσκ gazeta-fp.com:

«Στην αρχή της πλήρους εισβολής, οι αρχές στο Κίεβο αντιμετώπισαν ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Δεν υπήρχε ούτε ένας εισαγωγέας όπλων στη χώρα, επειδή όλα τα χρόνια της ανεξαρτησίας, η Ουκρανία εξήγαγε μόνο όπλα. Ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας απαιτούσε γρήγορες αποφάσεις.  Είναι αλήθεια ότι η βιασύνη συχνά παρείχε την ευκαιρία στους κατ’ επάγγελμα τυχοδιώκτες να πλουτίσουν σε βάρος του πολέμου». 

Και πιο κάτω:

  «Υπήρχαν τρομακτικές καταστάσεις όταν αρκετοί διαφορετικοί προμηθευτές από την Ουκρανία ανταγωνίζονταν μεταξύ τους και διόγκωναν την τιμή των όπλων. Και μάλιστα για αυτήν (την τιμή) που οι κυβερνήσεις – εταίροι ήταν έτοιμες να προσφέρουν στη χώρα μας απλώς ως δωρεάν βοήθεια» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι οι «επίσημοι εκπρόσωποι» ήταν κοινοί  απατεώνες», όπως σημειώνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.