ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σε τρία μέτωπα η φωτιά στη Σαλαμίνα – Μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων – Υπόνοιες για εμπρησμό από τον δήμαρχο (upd-βίντεο)

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Σε τρία μέτωπα η φωτιά στη Σαλαμίνα – Μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων – Υπόνοιες για εμπρησμό από τον δήμαρχο (upd-βίντεο)

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λίγο μετά τις 20.00, η εικόνα είναι καλύτερη στην Σαλαμίνα, καθώς υπάρχει πλέον μόνο το μέτωπο στο λόφο Πατρίς, όπου η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Αντιμέτωπες με τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Σαλαμίνα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος στην τηλεόραση του Alpha οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια, η φωτιά ξεκίνησε από το λόφο Πατρίς  και εξαπλώνεται ραγδαία, στο σημείο επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο από αέρος ενώ από εδάφους 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή Ανεμόμυλοι όπου εκεί επιχειρούν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ το τρίτο πύρινο μέτωπο είναι στο Σαμάρι όπου επιχειρούν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από στιγμή σε στιγμή αναμένονται να φτάσουν ενισχύσεις από τον Πειραιά.

Εκκενώνονται τρεις οικισμοί και το Κέντρο Υγείας

Λίγο πριν από τις 18:45 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Το μήνυμα του 112

«Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπόνοιες του δημάρχου Σαλαμίνας για εμπρησμό: «Είμαι σίγουρος τι συμβαίνει με το τριπλό μέτωπο φωτιάς»

O δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.