ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στρατιώτες της Ταϊβάν πετάνε πέτρες σε κινεζικό drone που τους «κατασκοπεύει» (βίντεο)

Viral στην Κίνα

Στρατιώτες της Ταϊβάν πετάνε πέτρες σε κινεζικό drone που τους «κατασκοπεύει» (βίντεο)

Στις 24 Αυγούστου, ο στρατός της Ταϊβάν επιβεβαίωσε ότι μια εικόνα που κυκλοφορεί στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με Ταϊβανούς στρατιώτες να κοιτάζουν προς ένα κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) είναι αυθεντική.

Μια viral φωτογραφία στο Weibo, μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται να έδειξε φύλακες της Ταϊβάν να κοιτάζουν σοκαρισμένοι ένα κινεζικό drone από πολύ κοντινή απόσταση.

Ο στρατός της Ταϊβάν ανέφερε ότι ένα «πολιτικό drone» παρατηρήθηκε να πετά πάνω από το τάγμα Lieyu Garrison γύρω στις 6 το απόγευμα της 16ης Αυγούστου. Το μυστηριώδες drone εμφανίστηκε πάνω από το τάγμα φρουράς Lieyu σε ένα από τα νησιά Kinmen, επίσης γνωστά ως Quemoy.

Αυτά τα νησιά διοικούνται από την Ταϊβάν, αλλά βρίσκονται στη νοτιοανατολική ακτή της ηπειρωτικής Κίνας. Σαφώς, το drone ήταν εξοπλισμένο με κάποιο είδος εξοπλισμού οπτικής επιτήρησης και ο χειριστής του έδειξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για τη στρατιωτική εγκατάσταση σε αυτά τα επί μακρόν αμφισβητούμενα νησιά.

Ο στρατός δήλωσε περαιτέρω ότι το τάγμα είχε λάβει «τα κατάλληλα μέτρα αντίδρασης για να απωθήσει το drone και ξεκίνησε μέτρα αντιεπιτήρησης σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες».

Ωστόσο, υπάρχει ένα βίντεο στο διαδίκτυο που φαίνεται να δείχνει το ίδιο περιστατικό με δύο στρατιώτες να πετάνε πέτρες στο drone.

Ανέφερε ακόμη ότι το drone δεν διείσδυσε στον εναέριο χώρο της χώρας. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ένας από τους στρατιώτες κρατά μια κάμερα στο χέρι για να φωτογραφίσει το drone.

Συνήθως, το τυπικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει επίσης προειδοποιητικές φωτοβολίδες για να αποκρούσουν τα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντί να αναλάβουν πιο δραστικά μέτρα, όπως την κατάρριψη αεροσκαφών, για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων στα στενά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι δόθηκε μόνο ραδιοπροειδοποίηση επειδή το UAV ήταν ακόμα στην ανοικτή θάλασσα. «Δεν εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες αφού δεν διέσχισε τον εναέριο χώρο της χώρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.