ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Αρμενίας – Η κυβέρνηση του Ερεβάν θέλει εκσυγχρονισμό του στρατού από τους Αμερικανούς

Η πρώτη βοήθεια είναι θωρακισμένα ασθενοφόρα

Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Αρμενίας – Η κυβέρνηση του Ερεβάν θέλει εκσυγχρονισμό του στρατού από τους Αμερικανούς

Η Ουάσιγκτον και το Ερεβάν θέλουν να βελτιώσουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό τομέα, με την Αρμενία, που έχει αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία, να ετοιμάζεται να λάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Βέβαια η ρωσική βιομηχανία παρείχε συστήματα όπως μαχητικά Su-30 και α/α συστήματα S-300 και αρκετοί αναρωτιούνται αν οι ΗΠΑ θα προσφέρουν (σε χαμηλές τιμές) F-16 και Patriot.

Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Αρμενία, η οποία μέχρι πρότινος ήταν ο στρατηγικός εταίρος της Μόσχας.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αρμενία, Κριστίνα Κβίεν, αναφέρθηκε στις «ταχέως αναπτυσσόμενες σχέσεις ΗΠΑ-Αρμενίας».

Η Κβίεν είπε ότι οι επαφές με το Ερεβάν «επεκτείνονται και βαθαίνουν σχεδόν σε κάθε τομέα». Σημειώθηκε ότι αυτό περιελάμβανε και τη στρατιωτική συνεργασία.

Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Αρμενίας

«Η Αρμενία θέλει να επεκτείνει τη συμμετοχή της σε θέματα όπως η διατήρηση της ειρήνης και άλλες ειρηνικές προσπάθειες», τόνισε η Κβίεν.

«Μιλάμε για πολλούς διαφορετικούς τομείς. Προσπαθούμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε την Αρμενία όσον αφορά την άμυνα».

Όπως σημειώνει η «Eurasianet» ότι πολλές πτυχές της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Αρμενίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο, η Κβίεν σημείωσε ότι οι δύο χώρες «έχουν ήδη συμφωνήσει σε αρκετά θέματα».

Προμήθεια θωρακισμένων ασθενοφόρων

Στο πλαίσιο αυτό, κοινοποιήθηκε ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν το αίτημα των Αρμενίων για προμήθεια τεθωρακισμένων ασθενοφόρων. Τα μέρη συζητούν επί του παρόντος το χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι τεταμένες

Η κυβέρνηση της Αρμενίας άρχισε να απομακρύνεται από τη Ρωσία πολιτικά και οικονομικά αφού υπέστη μια συντριπτική ήττα εναντίον του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αξιωματούχοι στο Ερεβάν πιστεύουν ότι το Κρεμλίνο δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του για την ασφάλεια απέναντί ​​τους.

Προσφορά βοήθειας 350 εκατομμυρίων δολαρίων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή τη διαδικασία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ παρενέβησαν και πρόσφεραν 350 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια στην Αρμενία στις αρχές Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.