ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συμφωνία πυρηνικών New START – ΗΠΑ: «Να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις η Ρωσία»

Η Μόσχα δεν θα συνομιλήσει αν δεν υπάρξει αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής

Συμφωνία πυρηνικών New START – ΗΠΑ: «Να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις η Ρωσία»

Η άρνηση της Ρωσίας να συζητήσει με τις ΗΠΑ τα θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα θέτει εν αμφιβόλω την προθυμία της να συμμετάσχει στη συμμόρφωση ή σε μια συνέχεια της συμφωνίας New START για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Ωστόσο, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, η στάση της Μόσχας μπορεί να αλλάξει καθώς το 2026 εκπνέει η συμφωνία.

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τα όσα λέει η Ρωσία όσον αφορά την τρέχουσα θέση της σχετικά με τον διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Αρνούνται να συμμετάσχουν σε διμερείς επαφές σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Αυτό δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες ως προς τη βούληση της Ρωσίας να ξεκινήσει μια συζήτηση για την συνέχεια της New START ή την επιστροφή στη συμμόρφωση με την New START», δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Πρανάι Βάντι σε κέντρο μελετών στην Ουάσιγκτον.

Θυμίζουμε ότι η Ρωσία δήλωσε ότι είναι αδύνατον να συζητήσει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τις ΗΠΑ χωρίς να ληφθεί υπόψιν η κατάσταση στην Ουκρανία, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει στρατιωτική κυριαρχία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ουάσινγκτον έχει προτείνει τον διαχωρισμό των δύο θεμάτων και την επανέναρξη των συνομιλιών για τη «στρατηγική σταθερότητα» μεταξύ των δύο χωρών, που διαθέτουν τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια του κόσμου.

Ωστόσο ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η πρόταση είναι μη αποδέκτη για τη Ρωσία λόγω της στήριξης της Δύσης προς την Ουκρανία στον πόλεμο που τώρα πλησιάζει στο τέλος της δεύτερης χρονιάς του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν βλέπουμε το παραμικρό ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ να διευθετήσουν την ουκρανική σύγκρουση και να εισακούσουν τις ανησυχίες της Ρωσίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.