ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σύμβαση «717» για τρένα: Για το αδίκημα της «ευρωαπάτης» καλεί η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία 25 μη πολιτικά πρόσωπα

Στα πλαίσια του εγκλήματος στα Τέμπη

Σύμβαση «717» για τρένα: Για το αδίκημα της «ευρωαπάτης» καλεί η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία 25 μη πολιτικά πρόσωπα

Για το αδίκημα της «ευρωαπάτης» καλεί σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία περισσότερα από 25 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την σύμβαση «717» που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση στους σιδηροδρόμους.

Πρόκειται για σύμβαση η οποία δεν έχει υλοποιηθεί και ερευνάται από την ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία πριν συμβεί το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελία είχε διαβιβάσει μέσω του Αρείου Πάγου στη Βουλή τη σχετική δικογραφία προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην κλήτευση των μη πολιτικών προσώπων για ανομωτί εξηγήσεις από την ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελέα, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτά φέρονται να έχουν σχέση με την επίμαχη σύμβαση και κυρίως με το σκέλος της εκείνο που αφορά στη μη υλοποίησή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για περισσότερα από 25 άτομα, ανάμεσά τους και μέλη Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα κλήθηκαν καθώς διαφαίνεται ότι με πράξεις και παραλείψεις μπορεί και να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ΕΕ. Πάντως όλα τα πρόσωπα που καλούνται για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.