Ταϊβάν: Αύξηση ρεκόρ των αμυντικών δαπανών για το 2023 με προτεραιότητα στα νέα μαχητικά

Ετήσια αύξηση 12,9%

Ταϊβάν: Αύξηση ρεκόρ των αμυντικών δαπανών για το 2023 με προτεραιότητα στα νέα μαχητικά

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα, μία προτεινόμενη ετήσια αύξηση 12,9% στον αμυντικό προϋπολογισμό της για το 2023 στα 13,72 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Κίνα, η οποία έχει προκαλέσει μία δραστική αύξηση της αμυντικής δραστηριότητας κοντά στο νησί που έχει δημοκρατική διακυβέρνηση.

Η Κίνα διεκδικεί την Ταϊβάν ως τμήμα της εδαφικής επικράτειας της, παρά τη σθεναρή αντίδραση της κυβέρνησης στην Ταϊπέι, ενώ το Πεκίνο έχει προχωρήσει στη διεξαγωγή των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων του γύρω από την Ταϊβάν, μετά την επίσκεψη της Δημοκρατικής Νάνσι Πελόσι, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ μέσα στον Αύγουστο.

Στην κορυφή της πρότασης αύξησης των αμυντικών δαπανών από την κυβέρνηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν βρίσκονται δαπάνες 3,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και άλλου αμυντικού εξοπλισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για μία πρόταση αύξησης-ρεκόρ των αμυντικών δαπανών της Ταϊβάν, ενώ πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο. Η ίδια πρόταση, σηματοδοτεί την αύξηση των αμυντικών δαπανών από την Ταϊπέι για έκτη συνεχόμενη χρονιά από το 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.