ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τέλος και το USS Coronado από το αμερικανικό ναυτικό: Ακόμα ένα LCS αποσύρεται μετά από 8 χρόνια υπηρεσίας

Θα ακολουθήσουν και άλλα σκάφη της κλάσης

Τέλος και το USS Coronado από το αμερικανικό ναυτικό: Ακόμα ένα LCS αποσύρεται μετά από 8 χρόνια υπηρεσίας

Το αμερικανικό ναυτικό απέσυρε το πλοίο παράκτιων επιχειρήσεων USS Coronado κλάσης Independence, το οποίο είχε συμπληρώσει μόλις οκτώ χρόνια υπηρεσίας στον στόλο του U.S Navy, μια ενέργεια που έχει δρομολογηθεί και για άλλα πλοία τύπου LCS, τα οποία οι Αμερικανοί Αξιωματικοί θέλουν να ξεφορτωθούν το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό ΠΝ, το USS Coronado είναι η τρίτη LCS που αποσύρεται και τίθεται εκτός ενεργούς υπηρεσίας, ενώ ακόμα βρίσκονται υπό εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία τύπου «Littoral Combat Ship» τα οποία θα παροπλιστούν, λόγω των διαρκών και συνεχόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα οποία δημιουργούν τεράστιο κόστος για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι το USS Coronado είχε βρεθεί στο επίκεντρο του αμερικανικού αμυντικού Τύπου, στο «σκάνδαλο» που αφορούσε τον μισό ουσιαστικό στόλο πολεμικών πλοίων τύπου LCS κλάσης Independence, καθώς είχαν εντοπιστεί σημαντικά δομικά προβλήματα και ελαττώματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ρωγμές στις κύριες κατασκευές των πλοίων, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι επιχειρησιακές δυνατότητές τους, ενώ τίθενται και ζητήματα ασφαλείας για το πλήρωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, το Navy Times είχε λάβει στην κατοχή του έγγραφα που ανέφεραν ότι οι υλικές αυτές ζημιές μπορούν να δημιουργηθούν εάν τα πλοία αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 15 κόμβων σε θάλασσες με μέγιστο ύψος κύματος περίπου τα οκτώ πόδια.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.