ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τι συμβαίνει στην Χερσώνα; – Οι Ουκρανοί επέκτειναν το προγεφύρωμά τους στη νότια όχθη του Δνείπερου κατά 4 χλμ!

Οι Ρώσοι δεν στέλνουν (ακόμα) ενισχύσεις - Θεωρούν πρώτη προτεραιότητα την Αβντίιβκα

Τι συμβαίνει στην Χερσώνα; – Οι Ουκρανοί επέκτειναν το προγεφύρωμά τους στη νότια όχθη του Δνείπερου κατά 4 χλμ!

Στην Χερσώνα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για ένα νέο πολεμικό μέτωπο καθώς οι Ουκρανοί επέκτειναν το προγεφύρωμά τους στα 4 χλμ. από τη νότια όχθη του Δνείπερου στα περίχωρα του οικισμού Πόιμε!

Ένα προγεφύρωμα το οποίο δημιουργήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και οι Ρώσοι έχουν επιδείξει αδυναμία να το εξαλείψουν καθώς σύμφωνα με αναφορές αδυνατούν να στείλουν ενισχύσεις γιατί το σύνολο των ρωσικών δυνάμεων απασχολούνται με τις επιθετικές ενέργειες σε Αβντίιβκα, Μπάκχμουτ και Κουπιάνσκ, ενώ διατηρούν αμυντική στάση στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Μάλιστα οι 300 περίπου Ουκρανοί Πεζοναύτες που έχουν διασχίσει τον Δνείπερο και μαζί τους πέρασαν και τεθωρακισμένα οχήματα, έχουν προβεί σε επιθετικές επιχειρήσεις κατά ρωσικών στόχων όπως και σε αποστολές δολιοφθοράς.

Χτύπησαν ξενοδοχείο στο Σκαντόβσκ, όπου διαμένουν Ρώσοι αξιωματικοί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3 από αυτούς.

Εξουδετέρωσαν ρωσικά περίπολα και κατέστρεψαν ρωσικά ΤΟΜΑ όπως και ένα πυροβόλο.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο γνωρίζει απόλυτα την κατάσταση αλλά προς το παρόν δεν θεωρεί αυτά που συμβαίνουν ως κύρια απειλή, αλλά ως μια προσπάθεια του Κιέβου, να αποσυρθούν κρίσιμες δυνάμεις από μέτωπα στα οποία οι Ρώσοι βρίσκονται πολύ κοντά σε μεγάλες νίκες.

Η Αντίιβκα θεωρείται πρώτη προτεραιότητα γιατί η κατάληψή της θα καταστήσει πολύ πιο απλή την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Το ίδιο θεωρούν και για το Κουπιάνσκ, ενώ τα πράγματα στο Μπάκχμουτ δείχνουν να πηγαίνουν πολύ θετικά για τους Ρώσους.

Θεωρούν πως ακόμα κι αν επεκτείνουν οι Ουκρανοί το προγεφύρωμά τους, δεν διαθέτουν επαρκές στρατιωτικό προσωπικό και αρκετά πυρομαχικά για να το υποστηρίξουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.