ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνεχίζει την προκλητική στάση η Τουρκία: «H στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου αποτελεί αιτία πολέμου»

Συνεχίζει την προκλητική στάση η Τουρκία: «H στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου αποτελεί αιτία πολέμου»

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου αποτελεί αιτία για πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μιλώντας στο CNN Turk, που τον φιλοξενεί τακτικά αναλύοντας και παρουσιάζοντας τις ακραίες θέσεις του, ο Τζασίν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξοπλισμών των ελληνικών Ε.Δ. που φαίνεται πως δεν περνάει απαρατήρητο στην Τουρκία.

«Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, την Γαλλία, την Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα» σχολίασε ο σύμβουλος του Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας όχι μόνο τις πάγιες τουρκικές θέσεις για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, αλλά χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» με τη χώρα μας τον εξοπλισμό τους.

Δήλωσε με νόημα ο ίδιος: «Λένε πως δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς της Λωζάννης και εξοπλίζουν τα νησιά. Τα νησιά είναι υπερεξοπλισμένα. Η Τουρκία το κοινοποίησε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό είναι αιτία πολέμου».

Η θέση της Ελλάδας, στο θέμα της αποστρατικοποίσης που επιχειρεί να θέσει η Τουρκία, αντικατοπτρίζεται στη δήλωση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, δεν είναι ένας γραφικός αναλυτής που εμφανίζεται σε περιθωριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν και συνήθης θαμώνας των εκπομπών του δικτύου CNN Turk. Ενίοτε ο ίδιος, παίζει το ρόλο του «λαγού» του Ερτντογάν, βολιδοσκοπώντας με τις ακραίες θέσεις του αντιδράσεις, εντός και εκτός Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.