Επίθεση με ρουκέτες σε τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ

Επίθεση με ρουκέτες σε τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ

Η τουρκική στρατιωτική βάση στην ιρακινή επαρχία Νινευή βομβαρδίστηκε το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Rudaw.

Άγνωστοι εκτόξευσαν δύο ρουκέτες, οι οποίες έπεσαν μεταξύ του χωριού Τζουμπράν και της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στον οικισμό Ζελκάν.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υποπεριφέρειας Μοχάμεντ Αμίν Γκαρίμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόσταση μεταξύ αυτών των σημείων είναι 5 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και ζημιές και την κατεύθυνση από την οποία εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι.

Σημειώνεται ότι η τουρκική στρατιωτική βάση στην επαρχία της Νινευή βρίσκεται στην πόλη Μπασίκα, 25 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη. Μέσα στο 2021 βομβαρδίστηκε αρκετές φορές.

Η Τουρκία έχει πολλά στρατιωτικά σημεία στα βόρεια του Ιράκ αλλά η στρατιωτική βάση Μπασίκα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στην περιοχή.

Αυτή η στρατιωτική βάση είναι σημαντική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως είναι οι Κούρδοι αυτονομιστές, όπως αναφέρει η τουρκική ραδιοτηλεόραση- trt.net.tr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο του Ιρακινού πρωθυπουργού Αλ Μαλίκι, εντόπιες ομάδες ζήτησαν από την Τουρκία να εγκαταλείψει τη βάση αλλά η Τουρκία συνέχισε τις επαφές με τους αρμόδιους στη Βαγδάτη για να λυθεί το ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.