ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Με Zeppelin θα επιτηρεί τα σύνορά της η Τουρκία

Με Zeppelin θα επιτηρεί τα σύνορά της η Τουρκία

Σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές,  οι επίγειες ένοπλες δυνάμεις, έχουν ξεκινήσει ένα σχέδιο για την παρατήρηση των συνόρων του τουρκικού κράτους με τη χρήση του συστήματος του μπαλονιού “Zeppelin”.

Το σύστημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία για τη διατήρηση της ασφάλειας των συνόρων της χώρας.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα,  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμηθειών, το σύστημα αυτό θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από το 2015 στις χερσαίες δυνάμεις που κυρίως είναι αυτές υπεύθυνες για την ασφάλεια των συνόρων.

Οι ιπτάμενοι αυτοί παρατηρητές, έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο με εύρος μιας τεράστιας περιοχής και παρουσιάζουν το πλεονέκτημα ότι είναι λιγότερο επικίνδυνοι, πιο οικονομικοί και πιο αποδοτικοί από ό, τι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) ή κοινώς αγγλιστί Drones.

Επιπλέον, η λειτουργία και η χρήση τους είναι πολύ πιο εύκολη. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα συστήματα αυτά, των Zeppelin είναι πιο συμφέρουσα από τα UAV για παρατήρηση σταθερού χώρου.

Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα παρατήρησης και ανίχνευσης εναέριων αντικειμένων και αναγνώρισής τους. Το σύστημα λειτουργεί από προ-επιλογή αυτόματα ή χειροκίνητα από έναν χειριστή.

Η συγκέντρωση πληροφοριών κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνεται με θερμικές κάμερες και αισθητήρες και η λήψη φωτογραφιών μεταβιβάζεται απευθείας στο κέντρο διαχείρισης της διοίκησης, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

(Πηγή)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.