ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τεράστια προεκλογική συγκέντρωση από τον Νταβούτογλου – Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου

Τεράστια προεκλογική συγκέντρωση από τον Νταβούτογλου – Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν σήμερα ο κεντρικός ομιλητής σε τεράστια προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, καθώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διεξάγει σκληρό αγώνα για τη διατήρηση της εξουσίας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μάλτεπε, κοντά στη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να ακούσουν τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος προειδοποίησε ότι το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να ανατεθεί με ασφάλεια σε οποιονδήποτε άλλο πλην του κυβερνώντος κόμματος.

«Αγαπημένη Ισταμπούλ είσαι μαζί μας; Μάς υποστηρίζεις; Θα υπάρξει μία νέα Τουρκία στις 7 Ιουνίου;», είπε υπό τις επευφημίες του πλήθους. «Αυτοί (η αντιπολίτευση), μιλούν. Το AKP δρα», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος.

Πρώην υπουργός Εξωτερικών , ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέλαβε την πρωθυπουργία όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε πρόεδρος τον Αύγουστο 2014.

Ο Νταβούτογλου τελεί υπό σημαντική πίεση, αφού είναι η πρώτη εκλογική μάχη της οποίας δεν ηγείται ο Ερντογάν από την ανάληψη της εξουσίας από το AKP το 2002. Θεωρητικά, του τουρκικό σύνταγμα απαγορεύει στον αρχηγό του Κράτους να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο Νταβούτογλου, που δεν διαθέτει το χάρισμα του Ερντογάν, έφθασε στη συγκέντρωση σαν ροκ σταρ , με ελικόπτερο που πέταξε επάνω από το συγκεντρωμένο πλήθος πριν προσγειωθεί. “Είμαστε μάρτυρες της Ιστορίας, γράφουμε Ιστορία”, φώναξε πριν αποβιβασθεί.

Ισχυρός άνδρας της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, αφού ο κανονισμός του κόμματός του δεν επιτρέπει στα μέλη του να υπηρετήσουν τρεις διαδοχικές πρωθυπουργικές θητείες.

Εξελέγη πρόεδρος τον περασμένο Αύγουστο και έχει την πρόθεση να αναθεωρήσει το σύνταγμα για να εγκαθιδρύσει προεδρικό πολίτευμα και να διατηρήσει τα ηνία της χώρας. Για να το καταφέρει, χρειάζεται πλειοψηφία των δύο τρίτων των βουλευτών του 550μελούς κοινοβουλίου ή , αν όχι, μία ενισχυμένη πλειοψηφία τριών πέμπτων των μελών του κοινοβουλίου.   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.