Το μήνυμα ελήφθη: Τι λένε τουρκικά ΜΜΕ για την αποκάλυψη του pronews.gr

Το μήνυμα ελήφθη: Τι λένε τουρκικά ΜΜΕ για την αποκάλυψη του pronews.gr

Μεγάλη έκταση στον τουρκικό Τύπο πήρε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του pronews για τη μεταφορά ενισχύσεων από τον ΕΣ στα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που ένας ιερέας ευλογεί τα τεθωρακισμένα οχήματα.

Όπως αναφέρεται από τους Τούρκους, η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 σε συνδυασμό με την κρίση, έτσι όπως εκτυλίσσεται, στην Α.Μεσόγειο για τις γεωτρήσεις και το φ/α έχει ωθήσει την Ελλάδα στην κρυφή και «εν τω μέσω της νυκτός» αποστολής ενισχύσεων των δυνάμεων που διατηρεί στα νησιά του Α.Αιγαίου.

Φυσικά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι ένας ιερέας ευλογεί το πολεμικό υλικό, πριν αυτό μεταφερθεί με πλοία στον τελικό του προορισμό.

Δείτε μερικά από τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφορικά με το δημοσίευμα του pronews.gr


Το κλίμα έντασης όμως με την Τουρκία δεν λέει να υποχωρήσει. Πριν από λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αναφερόμενο στην ανακοίνωση της συνόδου των «7» της ΕΕ του νότου εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα απορρίπτει την ανακοίνωση αυτή, λέγοντας πως δεν έχει καμία αξία:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία απέρριψε την κοινή δήλωση για τα θέματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, αποκαλώντας τα «κατά του διεθνούς δικαίου».

«Η κοινή δήλωση της συνόδου κορυφής της Νότιας Ε.Ε στη Μάλτα, αντικατοπτρίζει τις εθνικές θέσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης που δεν συμμορφώνονται με τις αρχές του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού ή τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», σημειώνει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Για μας, δεν έχει αξία, δύναμη ή αποτέλεσμα» ανέφερε το υπουργείο.

Είπε ότι η δήλωση είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι κάνουν κατάχρηση της ένταξής τους στην ΕΕ, ενώ κάποιες χώρες της ΕΕ έχουν γίνει μέσα γι ‘αυτό.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι δείχνει και πάλι ότι η ΕΕ και οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να είναι αμερόληπτοι, αξιόπιστοι παράγοντες στην επίλυση του Κυπριακού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η 6η Διάσκεψη Κορυφής της Νότιας Ε.Ε διεξήχθη στη Μάλτα την Παρασκευή με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.