Η Τουρκία εξαγόρασε μεγάλη χαλυβουργία στην Φινλανδία για υψηλής ποιότητας χάλυβα σε άρματα, ΤΟΜΑ και πλοία!

Η Τουρκία εξαγόρασε μεγάλη χαλυβουργία στην Φινλανδία για υψηλής ποιότητας χάλυβα σε άρματα, ΤΟΜΑ  και πλοία!

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του επενδυτικού ταμείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (OYAK) να αποκτήσει την βρετανική χαλυβουργία British Steel ο τουρκικός κρατικός οργανισμός κατάφερε τελικά να αγοράσει την χαλυβουργία Miilux της Φινλανδίας η οποία εδρεύει στην πόλη Raahe.

Η αγορά αυτή σχετίζεται άμεσα με το πρόγραμμα κατασκευής του νέου τουρκικού άρματος μάχης Altay καθώς και με την κατασκευή των νέων τουρκικών οχημάτων MRAP.

Ο λόγος πίσω από αυτή την επιμονή των Τούρκων να αγοράσουν αρχικά την British Steel και τώρα την Miilux σχετίζεται με τις ικανότητες των δύο εταιρειών να παράγουν υψηλής ποιότητας χάλυβα που χρησιμοποιείται στην κατασκευή θωράκισης για στρατιωτικά οχήματα, κάτι που δεν μπορεί να κάνουν τουρκικές εταιρείες, αποκαλύπτοντας έτσι την τουρκική αυτή αδυναμία.

Τώρα βέβαια πρόκειται για πρώην αδυναμία, αφού με την αγορά της συγκεκριμένης χαλυβουργίας η Τουρκία θα αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τεχνοτροπία για να κατασκευάζει τον δικό της υψηλής ποιότητας χάλυβα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο ΟΥΑΚ απέκτησε το 70% της φινλανδικής εταιρείας, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Miilux Peka Miilukangas θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πώληση της εταιρίας σε ένα τουρκικό κρατικό στρατιωτικό επενδυτικό φορέα δήλωσε ότι τα προϊόντα της εταιρείας του θα τοποθετούνται στα τουρκικά στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα για την προστασία των επιβαινόντων και όχι για την κατασκευή πυρομαχικών!

Τι και αν ένα από αυτά τα στρατιωτικά οχήματα θα φέρει πυροβόλο των 120 χλστ. έτοιμο να σκοτώσει Έλληνες, Κούρδους, ή Σύρους.

Είναι το ρευστό που κάνει τον κόσμο να γυρίζει, λένε οι Αμερικανοί.

Στη Δύση αυτή την στιγμή υψηλής ποιότητας χάλυβα για θωρακίσεις στρατιωτικών οχημάτων κατασκευάζουν η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Σλοβακία.

Και η Ελλάδα μπορεί να παράγει επίσης υψηλής ποιότητα χάλυβα, αλλά έχει άλλα καλύτερα άλλα μεγαλόπνοα σχέδια για οικονομική ανάπτυξη και όχι τέτοια χαμηλής στάθμης όπως η… κατασκευή αρμάτων.

Η Ελλάδα έχει θέσει ως εθνικό της όραμα την ανέγερση μητροπολιτικής ταβέρνας, μητροπολιτικού καζίνου και μητροπολιτικών ουρανοξυστών στο Ελληνικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό όμως που εξάγεται ως συμπέρασμα από την εξαγορά της φιλανδικής εταιρείας από τον ΟΥΑΚ είναι η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να διασφαλίσει την άμεση αλλά και διαχρονική τροφοδοσία της αμυντικής της αμυντικής βιομηχανίας με υψηλής ποιότητας χάλυβα κατάλληλο για θωρακίσεις ακόμη και αν χρειαστεί να επενδύσει στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.