ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Έχει «σπάσει φρένα» ο Ρ.Τ.Ερντογάν… 2: Με σόου πυροτεχνημάτων πάνω από την Αγία Σοφία έκλεισε τις εκδηλώσεις (βίντεο)

Έχει «σπάσει φρένα» ο Ρ.Τ.Ερντογάν… 2: Με σόου πυροτεχνημάτων πάνω από την Αγία Σοφία έκλεισε τις εκδηλώσεις (βίντεο)

Με έναν κακόγουστο συνδυασμό φωτορυθμικών και προκλητικών μηνυμάτων πάνω από την Αγία Σοφία, επέλεξε η Τουρκία να «εορτάσει» τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης θέλοντας να δείξει (στην Ελλάδα πρώτα και κύρια) ότι αυτοί είναι οι συνεχιστές του Μωάμεθ και πάντα έχουν στο μυαλό τους ότι έχοντας ισχυρό στρατό μπορούν να επιβάλλουν την θελησή τους.


Τώρα τι καταλαβαίνουν στην Αθήνα και την κυβέρνηση είναι άλλο ζήτημα!

Έτσι σήμερα κατά τη διάρκεια της «εκδήλωσης» ακούστηκε και μήνυμα «ευχαριστούμε τον προεδρο Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», ενώ λίγο αργότερα πάνω από το βυζαντινό μνημείο εμφανίστηκε ξαφνικά, μέσω οπτικοακουστικής τεχνολογίας, ο Μωάμεθ ο Πορθητής και επιγραφή 1453!

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε: «Χρόνια Πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μίας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι “η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός”».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, μετά τα εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, ο Ερντογάν διάβασε στίχους από το Κοράνι στην Αγία Σοφία σε μαθητές ισλαμικών σχολείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μέσα σε αυτό το κλίμα προκλήσεων από την τουρκική πλευρά, η οποία τεντώνει το σκοινί, προτάσσοντας τις αξιώσεις της, πραγματοποιείται (με τις ευλογίες της κυβέρνησης) η «ιδιωτική» επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Θράκη που θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, με την άφιξη στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.