Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα περίμενε για 45 λεπτά σε παγκάκι πριν πυροδοτήσει τη βόμβα

Τις λεπτομέρειες της επίθεσης αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα περίμενε για 45 λεπτά σε παγκάκι πριν πυροδοτήσει τη βόμβα

Τις λεπτομέρειες της επίθεσης στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και 81 τραυματίστηκαν, αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μπόζνταγκ.

Όπως εξήγησε, η γυναίκα που αναζητείται καθώς φέρεται να έχει πυροδοτήσει τη βόμβα, κάθισε σε ένα παγκάκι, περίμενε για 45 λεπτά προτού σηκωθεί και στη συνέχεια η βόμβα εξερράγη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πεθάνουν έξι άτομα. Όσοι περνούσαν από το σημείο, το οποίο δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, έτρεχαν να σωθούν πανικόβλητοι.

«Μια γυναίκα κάθεται σε ένα παγκάκι για περίπου 45 λεπτά και η έκρηξη συμβαίνει λίγο μετά τη στιγμή που σηκώνεται», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να μην βασίζονται σε προκλητικές και αναληθείς ειδήσεις. «Κυκλοφορούν πολλές προκλητικές ειδήσεις. Είναι ωφέλιμο για τους πολίτες να μην βασίζονται σε ανυπόστατες ειδήσεις που αποσκοπούν στην παραπλάνηση. Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι δράστες αυτού του περιστατικού είναι φυσικά υπόλογοι. Πρόκειται για επίθεση κατά της αξιοπιστίας, της ειρήνης και της ενότητας της Τουρκίας» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και συνέχισε: «Πρόκειται για μια ειδικά επιλεγμένη περιοχή. Υπάρχουν αλλοδαποί, οι οποίοι μπορεί να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος. Η Τουρκία είναι πλέον μια χώρα που συνεχίζει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας εκτός των συνόρων της. Δεν είναι δυνατόν να ανακοπεί η πρόοδος της Τουρκίας», προσθέτοντας πως «η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία υποστηρίζουν τους τρομοκράτες του PKK/YPG. Τους δίνουν όπλα. Η Τουρκία δεν πολεμά μόνο κατά του PKK, τη FETO και τη DAESH, αλλά και κατά των χωρών που τους εξαπέλυσαν εναντίον μας. Διαφορετικά, 3-5 τρομοκράτες δεν αποτελούν πρόβλημα για εμάς. Δεν πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών τρομοκρατών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.