ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η ολλανδική αμυντική βιομηχανία ανοίγει ξανά για την Τουρκία: Άρση κάθε περιορισμού

Ενισχυμένες αναμένονται να βρεθούν οι τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες

Η ολλανδική αμυντική βιομηχανία ανοίγει ξανά για την Τουρκία: Άρση κάθε περιορισμού

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι άρει τον περιορισμό στην εξαγωγή ορισμένου εξοπλισμού αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομίας και Κλιμάτων δημοσίευσαν κοινό κείμενο σχετικά με την απόφαση για άρση του περιορισμού στις εξαγωγές εξοπλισμού αμυντικής βιομηχανίας.

Το κοινό κείμενο των τριών υπουργείων ανακοίνωσε τα μέτρα που έλαβε η ολλανδική κυβέρνηση σχετικά με τους ελέγχους των εξαγωγών όπλων για την προώθηση της μεγαλύτερης σύγκλισης στην αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη.

Στο κείμενο αναφέρθηκε ότι η ολλανδική κυβέρνηση ήθελε να ενισχύσει την ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή της Ολλανδίας σε αυτά τα έργα, και επεσήμανε ότι αυτό απαιτεί θεμιτό ανταγωνισμό στην Ευρώπη.

Στο κείμενο, υπογραμμίστηκε ότι η οικονομική ζωτικότητα και η καινοτόμος δύναμη του ολλανδικού τομέα της αμυντικής βιομηχανίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές και ότι περισσότερο από το μισό (54 τοις εκατό) του κύκλου εργασιών αυτού του τομέα προέρχεται από εξαγωγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι θα λήξει άμεσα η περιοριστική απόφαση για την εξαγωγή εξοπλισμού αμυντικής βιομηχανίας, η οποία ισχύει σήμερα για την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.