ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η Τουρκία προειδοποιεί τα σκάφη για θαλάσσια νάρκη στα βόρεια της Κωνσταντινούπολης

Εντοπίστηκε από ψαράδες στο άνω τμήμα του στενού του Βοσπόρου

Η Τουρκία προειδοποιεί τα σκάφη για θαλάσσια νάρκη στα βόρεια της Κωνσταντινούπολης

Οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν τα σκάφη να κρατούν αποστάσεις καθώς μια ομάδα δυτών ελέγχει ένα “αντικείμενο που μοιάζει με θαλάσσια νάρκη” το οποίο βρέθηκε να επιπλέει βόρεια της Κωνσταντινούπολης κοντά στη Μαύρη Θάλασσα μερικές ημέρες αφότου η Ρωσία προειδοποίησε ότι πολλές νάρκες έχουν απομακρυνθεί από ουκρανικά λιμάνια.

Η ομάδα ασφάλισε το αντικείμενο και ξεκίνησε να το απενεργοποιεί, ανακοίνωσε μέσω Twitter το υπουργείο Άμυνας, «Μετά τον εντοπισμό αντικειμένου που μοιάζει με νάρκη στην ανοικτή θάλασσα του Βοσπόρου στις 26 Μαρτίου 2022 από πολιτικό εμπορικό πλοίο, οι Ομάδες Υποβρύχιας Άμυνας (SAS) μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο σημείο» έγραψαν αρχικά, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι: «Η νάκρη ασφαλίστηκε από τις Ομάδες SAS και ξεκίνησε επιχείρηση εξουδετέρωσής του».

Ψαράδες εντόπισαν για πρώτη φορά το αντικείμενο κοντά σε μια αποβάθρα στο άνω τμήμα του στενού του Βοσπόρου και το ανέφεραν στην ακτοφυλακή, όπως είπε στο Ρόιτερς η γενική διεύθυνση παράκτιας ασφάλειας.

Ένας εκπρόσωπος της διεύθυνσης επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet σύμφωνα με το οποίο οι αρχές προειδοποίησαν τα σκάφη ότι το αντικείμενο φέρεται να “έχει σχήμα μπάλας με προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα” και ότι είναι “πιθανό να πρόκειται για νάρκη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία μοιράζεται σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, στην οποία η Μόσχα εισέβαλε τον περασμένο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.