«Παίρνουμε το μισό μας φυσικό αέριο από την Ρωσία»

Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση με νέους, βίντεο της οποίας δημοσιεύτηκε στο Twitter του.

Εξήγησε ότι η Άγκυρα έχει διασυνδέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο.

Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την Κυριακή εθνικές εκλογές;

  • Νέα Δημοκρατία (9%, 2,690 Votes)
  • ΣΥΡΙΖΑ (15%, 4,558 Votes)
  • ΚΙΝΑΛ (4%, 1,086 Votes)
  • ΚΚΕ (4%, 1,279 Votes)
  • Ελληνική Λύση (22%, 6,718 Votes)
  • MεΡΑ25 (3%, 869 Votes)
  • Άλλο κόμμα της Δεξιάς (39%, 11,978 Votes)
  • Άλλο κόμμα της Αριστεράς (5%, 1,548 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30,726

Loading ... Loading ...

«Με τη Ρωσία, έχουμε το έργο του πυρηνικού σταθμού  Ακούγιου. Τον επόμενο χρόνο θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και θα το ανοίξουμε. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πηγή για εμάς», είπε ο Ερντογάν.

Επιπλέον, η Τουρκία λαμβάνει το ήμισυ του φυσικού αερίου που χρειάζεται από τη Ρωσία, πρόσθεσε.

«Αυτό είναι ένα στρατηγικό ζήτημα για εμάς, στρατηγικές σχέσεις. Δεν μπορούμε να τις εγκαταλείψουμε, να τις σπάσουμε», τόνισε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, ο  Ερντογάν, δεν έχει καμία πρόθεση να διακόψει τις σχέσεις του ούτε με τον Ρώσο ηγέτη ούτε με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Συνεχίζω την τηλεφωνική διπλωματία τόσο με τον Πούτιν όσο και με τον Ζελένσκι. Έστειλα τον ειδικό μου εκπρόσωπο και στη Μόσχα και στο Κίεβο. Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος δεν είναι επωφελής για κανέναν», είπε.

Σχετικό άρθρο είχε γραφεί  στο αμερικανικό περιοδικό National Interest . Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές προμήθειες παρέχουν στη χώρα το 45 τοις εκατό του φυσικού αερίου, το 17 τοις εκατό του πετρελαίου και το 70 τοις εκατό του σιταριού, σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η τουριστική ροή, η οποία πέρυσι ανήλθε σχεδόν στο ένα πέμπτο όλων των ταξιδιωτών που έρχονται στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει την αίτηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα ενεργήσει αποφασιστικά σε αυτό το θέμα και θα πει όχι στους εταίρους της συμμαχίας.