ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο τουρκικός στρατός «κλειδώνει» 12 επαρχίες Κούρδων για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ

Για μισό μήνα ο στρατός θα έχει το γενικό πρόσταγμα

Ο τουρκικός στρατός «κλειδώνει» 12 επαρχίες Κούρδων για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ

Σε στρατικοποιημένες ζώνες κηρύχθηκαν περιοχές στην ανατολική Τουρκία λόγω επιχείρησης των ενόπλων δυνάμεων κατά των Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ.

Το Γραφείο του Κυβερνήτη του Σιρνάκ ανακοίνωσε τις περιοχές που έχουν κηρυχτεί ως «ζώνες ειδικής ασφάλειας» για 15 ημέρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη, η δημόσια τάξη και η ασφάλεια, να αποφευχθεί η εκδήλωση βίας και να αποτραπεί κάθε αρνητική κατάσταση που μπορεί να συμβεί, τα σύνορα του κέντρου του Σιρνάκ και του Τζίζρε, Σιλόπης, Γκιουτσλουκόνακ, Ουλούντερε (Qileban) και Μπεϊτουσεμπάπ κηρύχθηκαν ως ζώνες ασφαλείας μεταξύ 30 Ιουνίου και 14 Ιουλίου».

Στις  περιοχές αυτές θα ισχύσει καθεστώς σύμφωνα με τις «Στρατιωτικές Περιορισμένες Ζώνες» και το «Νόμο για τις Ζώνες Ασφαλείας» (Αναφέρονται πάνω από 12 περιοχές στις οποίες θα ισχύσουν οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται οι συντεταγμένες των περιφερειών απαγόρευσης, κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του περιφερειάρχη, όπου σημειώνεται ότι είναι σημαντικό για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας να μην εισέρχονται οι πολίτες στις εν λόγω περιοχές μέρα και νύχτα», όπως σημειώνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.