ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προκλητικός ο Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα»

«Ποτέ δεν αφήσαμε μόνους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και ποτέ δεν θα τους αφήσουμε»

Προκλητικός ο Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα»

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης δέχτηκε την Πέμπτη (8/12) ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Τούρκος υπουργός προχώρησε σε μια προκλητική ανάρτηση για την Ελλάδα στο Twitter, κατηγορώντας τη χώρα μας για «παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων» με τη στάση της απέναντι στη μειονότητα.

«Η Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών μας. Ποτέ δεν αφήσαμε μόνους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και ποτέ δεν θα τους αφήσουμε» έγραψε σχετικά.

Ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την «τουρκική» ταυτότητα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν επιτρέπει τη χρήση της λέξης «τουρκικά» στα ονόματα σχολείων, ιδρυμάτων, συλλόγων και κοινοτικών οργανώσεων που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα «παραβιάζοντας, επίσης, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έχει καταδικάσει την Ελλάδα τρεις φορές για αυτές τις παραβιάσεις», ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Αθήνα δεν έχει εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ εδώ και περίπου 15 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.