ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Τ.Ερντογάν για τον σεισμό στην Τουρκία: «Τον Μάρτιο αρχίζει η κατασκευή σχεδόν 200.000 κτιρίων»

Πάνω από 47.000 είναι πλέον τα θύματα σε Τουρκία και Συρία, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά

Ρ.Τ.Ερντογάν για τον σεισμό στην Τουρκία: «Τον Μάρτιο αρχίζει η κατασκευή σχεδόν 200.000 κτιρίων»

Εν μέσω κύματος οργής στην Τουρκία για τα κακής κατασκευής κτίρια, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, μοιράζει διαφόρων ειδών επιδόματα, δήλωσε ότι καλύφθηκαν οι στεγαστικές ανάγκες 1. 600.000 ανθρώπων, ενώ τον Μάρτιο θα αρχίσει η κατασκευή 199.739 κτιρίων στις πληγείσες επαρχίες. «Κανένα κτίριο δεν θα έχει περισσότερους από 3 ή 4 ορόφους» τόνισε.

Τα σχέδια για 11 επαρχίες της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Ερντογάν από το Χατάι, ενώ επανέλαβε ότι το «κράτος λειτούργησε άψογα». «Δουλέψαμε μέρα και νύχτα για να απεγκλωβίσουμε τους πολίτες μας από τα ερείπια και να τους βοηθήσουμε να επανενωθούν με τους δικούς τους. Παρά τους κινδύνους από τους μετασεισμούς, που έχουν ξεπεράσει τους 6.000, οι διασώστες μας συνέχισαν το ηρωικό τους έργο» επισήμανε ειδικότερα.

Όσον αφορά στα μέτρα οικονομικής στήριξης, τόνισε τα εξής: «Παρέχουμε ενίσχυση 100.000 λιρών στους συγγενείς των νεκρών πολιτών μας. Επίσης, αναβάλλονται για έξι μήνες οι οφειλές δανειοληπτών, που τραυματίστηκαν στους σεισμούς. Οι τράπεζες μας διαγράφουν τα πιστωτικά χρέη των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, αναβάλλονται από τη Halk Bank για έξι μήνες οι πληρωμές δανείων 150.000 εμπόρων».

Παράλληλα, πρόσθεσε, «οι τράπεζές μας άρχισαν να παρέχουν δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τις περιοχές της καταστροφής. Θα πραγματοποιήσουμε τις πληρωμές στήριξης για τους κτηνοτρόφους μας στη σεισμογενή ζώνη στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα καλύψουμε άμεσα τις επείγουσες ανάγκες 12.000 μελισσοκόμων μας σε αυτές τις επαρχίες».

«Έχουμε αναβάλει τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις των φορολογουμένων μας σε αυτές τις επαρχίες μέχρι τις 31 Ιουλίου. Αποφασίστηκε ότι 109 από τα 128 σχολεία μας θα κατεδαφιστούν και θα ξαναχτιστούν. Αξιολογούμε την κατάσταση κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεχωριστά. Έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση και επισκευή των πολιτιστικών μας αγαθών, όπως τάφους και τζαμιά. Στόχος μας είναι να τα ανακτήσουμε μέσα σε ένα χρόνο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πάνω από 47.000 είναι πλέον τα θύματα σε Τουρκία και Συρία, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς περίπου 345.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στη χώρα και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο αριθμός των θυμάτων από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς στη νότια Τουρκία αυξήθηκε στους 41.020, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD. Μάλιστα, η Τουρκία και η Συρία έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον σεισμό.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.