ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Την εναέρια προστασία της Βουλγαρίας ανέλαβε η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ)!

Υπογράφηκε από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών

Την εναέρια προστασία της Βουλγαρίας ανέλαβε η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ)!

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον βουλγαρικό εναέριο χώρο σε περιπτώσεις θερμής καταδίωξης, στο πλαίσιο του «Μνημονίου κατανόησης για την εναέρια αστυνόμευση διέλευσης συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας» που υπέγραψαν οι υπουργοί ‘Αμυνας των δύο χωρών.

Πρακτικά η συμφωνία αφορά την προστασία του βουλγαρικού εναέριου χώρου από την τουρκική Αεροπορία!

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Βούλγαρος ομόλογός του Τοντόρ Ταγκάρεφ.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές: «Οι συμφωνίες Border Crossing Air Policing επιτρέπουν στα αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης να συνεχίζουν την θερμή καταδίωξη διασχίζοντας τα σύνορα μιας άλλης χώρας προκειμένου να αποτρέψουν αεροπορικές απειλές. Οι συνορεύουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν διμερείς ή πολυεθνικές συμφωνίες μεταξύ τους, οι οποίες συνιστώνται επίσης από το ΝΑΤΟ. Με τη συμφωνία αυτή, η Τουρκία θα μπορεί να πετάξει στον βουλγαρικό εναέριο χώρο για θερμή καταδίωξη όταν εκτελεί καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στα βουλγαρικά σύνορα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.