ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα, περίπου 90 άτομα σε 18 επαρχίες σε όλη τη χώρα

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών

Οι Αρχές της Τουρκίας, προχώρησαν στην ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

«Σε αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάλυσης DNA, διαπιστώθηκε ότι ο άλλος τρομοκράτης ήταν ο Οζκάν Σαχίν, μέλος της Αυτονομιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης (PKK/KCK)» υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά κρατικά μέσα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα, περίπου 90 άτομα σε 18 επαρχίες σε όλη την Τουρκία ως ύποπτα για σχέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Σανλιούρφα, πραγματοποιήθηκαν αφού το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Άγκυρα.

Πώς έγινε η επίθεση στο ΥΠΕΣ

Όπως αναφέρουν, οι δράστες έκλεψαν το όχημα που χρησιμοποίησαν στην επίθεση, στην Άγκυρα, από έναν κτηνίατρο στην Καισάρεια, τον οποίο εκτέλεσαν εν ψυχρώ, πετώντας το άψυχο σώμα του σε ένα χαντάκι.

Στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο και μόλις έφτασαν μπροστά στην πύλη του κτηρίου του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Συγκεκριμένα, ένας από τους δράστες φαίνεται στο βίντεο να κρατά όπλο και να ανατινάζεται μπροστά στην πύλη του κτηρίου, ενώ ο δεύτερος είναι πιο πίσω, στο όχημα, όπου δέχεται τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, πέφτοντας επίσης νεκρός.

Η ταυτότητα του πρώτου δράστη

Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, τα στοιχεία και τη φωτογραφία του ενός εκ των συλληφθέντων για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το PKK.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ως αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάλυσης DNA, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους τρομοκράτες ήταν ο Hasan Oğuz, με την κωδική ονομασία «Kanivar Erdal», μέλος του BTÖ (PKK/KCK). Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του άλλου τρομοκράτη συνεχίζονται.

Η έρευνα που ξεκίνησε από τις μονάδες ασφαλείας μας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την επίθεση: Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν ποτέ τους σκοπούς τους

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών (της Τουρκίας) δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το κοινοβούλιο – μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο δράστες σκοτώθηκαν.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.