ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Χακάν Φιντάν: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

«Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για εξεύρεση λύσεων»

Χακάν Φιντάν: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, μίλησε στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Άγκυρα και τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

«Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για εξεύρεση λύσεων σε αντικρουόμενα ζητήματα», δήλωσε ο Φιντάν.

«Είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό. Ελπίζουμε ότι η ελληνική πευρά θα δείξει την ίδια ειλικρίνεια».

Στη συνέχεια πάντως συνέχισε την προκλητική ρητορική για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας το κυπριακό ως «εθνικό ζήτημα της Τουρκίας», ενώ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας για λύση δύο κρατών.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «στρατηγική τύφλωση» την καθυστέρηση της διαδικασίας ένταξης της χώρας του στην Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι μια ΕΕ χωρίς την Τουρκία «δεν θα ήταν πραγματικά παγκόσμιος παράγοντας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.