Βρέθηκε μετά από 38 χρόνια το πτώμα Ινδού στρατιώτη στο υψηλότερο πεδίο μάχης του κόσμου

Είχε σκοτωθεί μετά από χιονοστιβάδα

Βρέθηκε μετά από 38 χρόνια το πτώμα Ινδού στρατιώτη στο υψηλότερο πεδίο μάχης του κόσμου

Το πτώμα ενός Ινδού στρατιώτη που χάθηκε σε πεδίο μάχης των Ιμαλαΐων, εντοπίστηκε 38 χρόνια μετά.

Ο Chandrashekhar Harbola και 19 συστρατιώτες του παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια επιχείρησης περιπολίας στον παγετώνα Σιατσέν, στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν, το 1984.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν 15 πτώματα, ωστόσο άλλα πέντε έκτοτε αγνοούνταν.

Το Σιατσέν είναι πεδίο μάχης στο υψηλότερο υψόμετρο στον κόσμο και οι στρατιώτες και των δύο χωρών σκοτώνονται συχνά από θύελλες και χιονοστιβάδες.

Η μονάδα στρατού που εντόπισε το πτώμα του Χαρμπόλα, βρήκε μαζί κι άλλη μια σορό άγνωστου στρατιώτη που μένει να ταυτοποιηθεί.

Ο εντοπισμός τού αγνοούμενου είναι για την οικογένεια του μια ανάσα ανακούφισης, καθώς όπως λέει, θα βάλει ένα τέλος στην αγωνία δεκαετιών. Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό του με στρατιωτικές τιμές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μετά από δεκαετίες πτώμα αγνοούμενου στρατιώτη. Στρατιωτική περίπολος βρήκε τη σορό ενός άλλου Ινδού το 2014, μετά από 21 χρόνια.

Το Σιατσέν είναι προ πολλού περιοχή διαφιλονικούμενη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με τις όποιες διαπραγματεύσεις έχουν διενεργηθεί στο παρελθόν για την αποστρατιωτικοποίησή της να έχουν ναυαγήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στρατεύματα από τους πυρηνικά εξοπλισμένους «γείτονες» ενεπλάκησαν σε μάχη το 1984 για τον έλεγχο στην περιοχή. Πάνω από τέσσερις δεκαετίες μετά, η στρατιωτική παρουσία παραμένει στο αφιλόξενο έδαφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.