ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Περίεργη» δήλωση του ΥΠΑΜ Ν.Παναγιωτόπουλου: «Στόχος το αμοιβαίο κέρδος με την Τουρκία» -Τι εννοεί;

«Περίεργη» δήλωση του ΥΠΑΜ Ν.Παναγιωτόπουλου: «Στόχος το αμοιβαίο κέρδος με την Τουρκία» -Τι εννοεί;

Συνεχίζονται οι “περίεργες δηλώσεις” από τα μέλη της κυβέρνησης, που δείχνουν ότι κάτι μαγειρεύεται στο Αιγαίο.

Μετά τον Ν.Δένδια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έρχεται να μας μιλήσει αυτή τη φορά για “αμοιβαίο κέρδος με την Τουρκία”.

«Θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες διεθνούς δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Υπογράμμισε, επίσης ότι ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί.

Οι δηλώσεις του ΥΠΑΜ θυμίζουν πολύ τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τζ Πάιατ για “win-win συμφωνίες με την Τουρκία”, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει προ ολίγων βδομάδων στο πρακτορείο Bloomberg, πως «Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων»,

Όλες αυτές οι δηλώσεις πάντως σαν κάτι να θέλουν να μας πουν αλλά δεν μας το λένε ευθέως… κρατώντας πάντα μια “πισινή” σε περίπτωση που πιεστούν να γίνουν πιο σαφείς.

Επιπλέον ο ΥΠΑΜ, εστίασε στις κινήσεις επιθετικότητας της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας λόγο για «παραβιάση των κατοχικών δικαιωμάτων της Κύπρου».

Ο υπουργός υπογράμμισε και τη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία θεωρεί, όπως είπε, μια «κακή συμφωνία». Διευκρίνισε, ακόμη, ότι η στρατιωτική θητεία δεν παρατείνεται, δίνοντας έτσι τέλος στις διάφορες εικασίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στις γεωτρήσεις που διενεργούνται από την Άγκυρα, δήλωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων και ότι η Ελλάδα “δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια” σε περίπτωση που η Άγκυρα κάνει γεώτρηση στο Αιγάιο, παρ όλα αυτά στη συνέχεια πρόσθεσε πως Ελλάδα και Τουρκία “βρίσκονται στρατωιτικά στο ίδιο στρατόπεδο”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.