ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

N.Δένδιας: Έστειλε επιστολή στον Ζ.Μπορέλ για την τουρκική προκλητικότητα

N.Δένδιας: Έστειλε επιστολή στον Ζ.Μπορέλ για την τουρκική προκλητικότητα

Επιστολή προς τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με θέμα την τουρκική προκλητικότητα.

Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τονίζει ότι ο διάλογος και η καλοπροαίρετη προσέγγιση είναι τα «εργαλεία» της ΕΕ που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές με την Τουρκία χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Ν. Δένδιας τονίζει ότι «η μόνη οδός προς τα μπρος για την ΕΕ είναι να παραμείνει προσηλωμένη στις αρχές της, ειδικά σε ό,τι αφορά την εσωτερική αλληλεγγύη και την αμοιβαία βοήθεια μεταξύ των μελών της, όπως επισημαίνουν οι Συνθήκες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Άρθρου 42.7 ΣΕΕ».

Επίσης, σημειώνει πως κάνει και μια ειδική αναφορά στο Άρθρο 42.7 των Συνθηκών της ΕΕ, (ρήτρα αμοιβαίας άμυνας), δηλαδή όταν ένα κράτος-μέλος είναι θύμα ένοπλης επιθετικότητας στην επικράτειά του, τα άλλα κράτη μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας έστειλε επιστολές στους ομολόγους του από Γερμανία, Χάικο Μάας, Ισπανία, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια, και Ιταλία, Λουίτζι ντι Μάιο, αναφορικά με την παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρα, ζητώντας την αναστολή στις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες τον χρησιμοποιούν για ενέργειες που οδηγούν σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση ή για επιθετικές ενέργειες.

Ζητά να μην υπάρχει εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού στην Άγκυρα, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη αλλά και να μπει στον «πάγο» η αναβάθμιση τεθωρακισμένων.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας έστειλε επιστολή και στον Επίτροπο Διεύρυνσης της Ε.Ε, Όλιβερ Βάρελι, ζητώντας την αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η τουρκική πλευρά παραβιάζει την τελωνειακή ένωση, με την υιοθέτηση μη προβλεπόμενων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.