ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Αρχές εντόπισαν τον κάτοχο του πανό της ντροπής στο Ελλάδα-Βοσνία

Οι Αρχές εντόπισαν τον κάτοχο του πανό της ντροπής στο Ελλάδα-Βοσνία

Το πανό της ντροπής στο Ελλάδα-Βοσνία, κινητοποίησε τις Αρχές.

Έτσι, ένα άτομο ταυτοποιήθηκε, ως ο κάτοχος του πανό, που αναρτήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας εναντίον της αντίστοιχης της Βοσνίας για τα προκριματικά του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Στο πανό αναγραφόταν στα σέρβικα, το σύνθημα μίσους για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: «Nož, žica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»).

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την υπόθεση που δεν υπήρξε σύλληψη λόγω παρέλευσης της διαδικασίας του αυτοφώρου, έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία που αναμένεται να αποσταλεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος με σχετική επιστολή του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητούσε τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Για το πανό εκφράστηκε και δημοσίως και επίσημα η έντονη αντίδραση των Βόσνιων, καθώς αναφερόταν σε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συνέβησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.