Ο παιχταράς που έφυγε από τον γάμο του επειδή έχανε η ομάδα του και γύρισε το ματς στο β’ ημίχρονο (φώτο-βίντεο)

Ο παιχταράς που έφυγε από τον γάμο του επειδή έχανε η ομάδα του και γύρισε το ματς στο β’ ημίχρονο (φώτο-βίντεο)

Ως γνωστόν, στη χώρα μας δεν θεωρείται πρέπον ν’ αφήσεις τον γάμο για να πας για πουρνάρια.

Ανεξάρτητα από το πόσοι συμφωνούν με αυτό μετά από 30 χρόνια, θεωρείται η ομορφότερη μέρα στη ζωή ενός ζευγαριού.

Όσο ιερή κι αν θεωρείται όμως, υπάρχουν πράγματα εξίσου ιερά για κάποιους: Όπως το να χάνει η ομάδα τους κι εκείνοι να βρίσκονται μακριά της!

Σε μια από τις γνωστότερες σχετικές ιστορίες, ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας άργησε να πάει στον γάμο του επειδή έβλεπε την αγαπημένη του ΑΕΚ.

Και σε μια από τις ιστορίες που έχουν χαραχθεί στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Τζόμο Σόνο έκανε κάτι πολύ πιο προχωρημένο:

Έφυγε απ’ τον γάμο για να σώσει την ομάδα του από ήττα!

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 1979 όταν ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής ένωνε για πάντα τη ζωή του με την εκλεκτή της καρδιάς του.

Ο ίδιος έλαμπε από χαρά, η νύφη το ίδιο, ολόκληρο πανηγύρι είχε στηθεί στο Ορλάντο για να γιορταστεί το ευτυχές γεγονός.

Όλα κυλούσαν υπέροχα μέχρι που ο πεθερός του (!) τον πλησίασε και κάτι του ψιθύρισε στ’ αυτί. Το πρόσωπό του συννέφιασε αμέσως.

Η αγαπημένη του Orlando Pirates, η ομάδα στην οποία ήταν αρχηγός και ο καλύτερος παίκτης, έχανε 2-0 από τη Highlands Park.

«Φανταστείτε πώς ένιωθα. Ήταν η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου και ξαφνικά ο πεθερός μου με πληροφόρησε για το αποτέλεσμα. Η καρδιά μου βούλιαξε. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω μια επιλογή», εξιστορεί ο ίδιος.

Κι όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, η επιλογή στο μυαλό του ήταν μονόδρομος:

Αφού ανακοίνωσε λοιπόν στους εμβρόντητους καλεσμένους ότι… πρέπει να λείψει για λίγο, πήδηξε στο αμάξι του (επίσης κολλημένου με την μπάλα) πεθερού και έφυγαν για το γήπεδο!

Εκεί αποδείχθηκε πόσο καλά είχε κάνει που πήγε…

Μπαίνοντας αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Έφτιαξε τρία γκολ. Και πετυχαίνοντας ένα ακόμα ο ίδιος, οδήγησε σε θριαμβευτική ανατροπή με 4-2.

«Κάθε φορά που έβαζα γκολ πανηγύριζα όπως ο Πελέ, με τη μια γροθιά ψηλά στον αέρα. Εκείνη τη μέρα όμως πανηγύρισα με δυο γροθιές υψωμένες: Μια για μένα και μια για τη γυναίκα μου», έχει δηλώσει ο ίδιος σε μια εμφανή απόπειρα καλοπιάσματος.

Αν και η σύζυγος δεν του κράτησε μούτρα. Τον δέχθηκε κανονικά όταν επέστρεψε στο γλέντι του γάμου. Και γιορτάζοντας σαν να μην έχει μεσολαβήσει τίποτα, επέτρεψε να κλείσει χωρίς… συνέπειες αυτή η τρελή ιστορία.

Μια ιστορία τόσο μνημειώδης, που έγινε διαφήμιση από την εταιρεία Telkom Mobile (αποσπώντας μάλιστα το πρώτο βραβείο στον σχετικό διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς).

Όσο για τον Τζόμο Σόνο, η ποδοσφαιρική απόδραση από τον γάμο του δεν ήταν η τελευταία παράτολμη κίνησή της ζωής του.

Σε μια αποθέωση της ειρωνείας, πέντε χρόνια από τον αγώνα που γύρισε εναντίον της φεύγοντας από την εκκλησία, αγόρασε τη… Highlands Park!

Κάτι που θεωρήθηκε επαναστατικό για την εποχή, καθώς θεωρείτο μια ιστορική ομάδα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν μόνο λευκοί.

Τι να πουν όμως στον Σόνο οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν επειδή ήταν μαύρος; Πώς να πτοηθεί από το γεγονός ότι υπήρχε ακόμα το Arartheid (το οποίο τελείωσε 11 χρόνια αργότερα);

Και γενικότερα τι να φοβηθεί κάποιος που ΗΞΕΡΕ -παρατώντας τη σύζυγο την ημέρα του γάμου για χατίρι της μπάλας- ότι υπέγραφε συμβόλαιο ισόβιας κρεβατομουρμούρας;;;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.