Διοργανωτές Ολυμπιακών αγώνων προς νικητές: «Μην δαγκώνετε τα μετάλλια είναι από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα!» (φώτο)

Διοργανωτές Ολυμπιακών αγώνων προς νικητές: «Μην δαγκώνετε τα μετάλλια είναι από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα!» (φώτο)

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισαν στους νικητές να μην δαγκώνουν τα μετάλλιά τους καθώς είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα!

Ο αγαπημένος σας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κέρδισε το ανακυκλωμένο μετάλλιο VCR, που προέρχεται από την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να υπενθυμίσει στους αθλητές ότι τα μετάλλια που κερδίζουν δεν προέρχονται από βιώσιμα υλικά. Συνεπώς, τους προέτρεψε να μην τα βάζουν στο στόμα τους.

«Λοιπόν, δεν χρειάζεται να τα δαγκώσεις… αλλά ξέρουμε ότι θα το κάνεις», αναφέρει το tweet.

Το Tweet προέρχεται από τον επίσημο λογαριασμό του Τόκιο 2020 στο Twitter.

https://twitter.com/Tokyo2020/status/1419331341129117698

Μέσω της Κυριακάτικης δημοσίευσης οι διοργανωτές υπενθύμισαν στους αθλητές ότι τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια «είναι κατασκευασμένα από υλικό που ανακυκλώνεται από ηλεκτρονικό συσκευές που δωρίζονται από το ιαπωνικό κοινό».

Στην πραγματικότητα έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από τότε που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έδωσαν αληθινά μετάλλια ατόφιου χρυσού, αλλά το τεστ δαγκώματος χρησιμοποιήθηκε για να διαπιστωθεί αν τα μετάλλια ήταν αρκετά σκληρά προκειμένου να μην αφήνουν πάνω τους αποτυπώματα από το δάγκωμα αθλητών.

Ωστόσο, η παραγωγή τους από ανακυκλωμένο μέταλλο είναι μια πολύ νεότερη καινοτομία. Το Τόκιο άρχισε να προετοιμάζεται για τα παιχνίδια πριν από χρόνια, όχι μόνο με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, αλλά με την έναρξη μιας τεράστιας κίνησης δωρεών για τη συλλογή παρωχημένων ή σπασμένων ηλεκτρονικών συσκευών από τα 14 εκατομμύρια άτομα της πόλης.

Μεταξύ 1ης Απριλίου 2017 και 30 Μαρτίου 2019, το Tokyo 2020 Medal Project συγκέντρωσε 78.985 τόνους ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων 6,21 εκατομμυρίων μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων. Από αυτούς εξήγαγαν 32 κιλά χρυσού, 3.500 κιλά αργύρου και 2.200 κιλά χαλκού.

Και τα τρία μέταλλα είναι πολύ χρήσιμα για την κατασκευή κυκλωμάτων, όπου προτιμούνται έναντι του χαλκού επειδή αντιστέκονται στη διάβρωση. Λόγω του απίστευτου όγκου απορριμμάτων που πετούν οι άνθρωποι κάθε χρόνο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι σύντομα θα πρέπει να εξορύξουμε χώρους υγειονομικής ταφής για τις σημαντικές συγκεντρώσεις αλουμινίου, χαλκού, ψευδαργύρου και χάλυβα, εκτός από πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσό, ασήμι και χαλκό.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία όλων σ’ αυτό το έργο. Ελπίζουμε να συμβάλλουμε σε μια φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη κοινωνία η οποία θα αποτελέσει μέρος της κληρονομιάς των αγώνων του Τόκιο 2020», δήλωσε η επιτροπή στη σελίδα της σχετικά με το έργο των μεταλλίων.

Τούτου λεχθέντος, τα μετάλλια δεν είναι καθόλου άχρηστα. Το χρυσό μετάλλιο είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένο από ασήμι, αλλά εξακολουθεί να περιέχει περίπου 6 γραμμάρια χρυσού, που ανέρχονται σε περίπου 830$ το καθένα, σύμφωνα με την Parade. Ωστόσο, τα ασημένια μετάλλια είναι 100% ασημένια και αξίζουν περίπου 445 $ το καθένα. Ωστόσο, τα χάλκινα μετάλλια είναι κατασκευασμένα από κόκκινο ορείχαλκο, ένα σχετικό κράμα χαλκού και ψευδαργύρου, και αξίας όχι περισσότερο από 2,50$.

Συνολικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή δημιούργησε συνολικά περίπου 5.000 μετάλλια, που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι έπονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.