ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: 1η ήττα στο Nations League για την ομάδα του Πογέτ

Έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά η 1η θέση του ομίλου

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: 1η ήττα στο Nations League για την ομάδα του Πογέτ

Η Ελλάδα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κύπρο για την 5η αγωνιστική του Nations League χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο αφού έχει εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου και τελικά έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες υπέστη την πρώτη ήττα, χάνοντας με 1-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε δοκάρι με τον Φούντα και μεγάλες ευκαιρίες, συν ένα γκολ που ακυρώθηκε στα τελευταία λεπτά.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, η Εθνική ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 4′ με τον Δουβίκα, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από το… μισό μέτρο.

Όπως και να έχει, αν και δεν μπήκε γκολ, ήταν μια φάση που έδειχνε τις διαθέσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν και να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 17′ με τον Λοΐζου.

Μια φάση στην οποία η Ελλάδα απέφυγε το 1-0, το οποίο όμως έγινε στο επόμενο λεπτό… Ο Κάστανος έβγαλε τετ α τετ τον Τζιονή και αυτός πλάσαρε σωστά τον Βλαχοδήμο, ανοίγοντας το σκορ για την Κύπρο.

Παρ’ όλα αυτά, δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Γουστάβο Πογέτ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά ο Πέλκας, όπως και ο Δουβίκας στην αρχή του παιχνιδιού, δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, με τον Παναγή να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.

Το παιχνίδι γενικά είχε ανοίξει πολύ σε εκείνο το χρονικό σημείο όπως δείχνει και η μεγάλη ευκαιρία που ακολούθησε για τους Κύπριους στο 23′, με την απόκρουση του Βλαδοχήμου στο τετ α τετ με τον Σωτηρίου, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ο Πογέτ έκανε δύο αλλαγές και λίγο μετά, στο 58′, ήρθε και η τρίτη και ήταν αναγκαστική, αφού ο Μπακασέτας τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Ιωαννίδη. Και αμέσως μετά, στο 63′, ένας από τους παίκτες που μπήκαν στο ματς και συγκεκριμένα ο Φούντας άγγιξε την ισοφάριση αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και την επέμβαση του Παναγή.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φάση που ο τερματοφύλακας της Κύπρου αντέδρασε σωστά αφού το ίδιο έκανε και στο 72′ στην ευκαιρία του Ιωαννίδη, με την Ελλάδα να προσπαθεί για την ισοφάριση και την Κύπρο να προσπαθεί να κρατήσει το 1-0.

Και όντως το κράτησε, αφού στο 87′ ακυρώθηκε γκολ του Φούντα επειδή συμπαίκτης του που ήταν οφσάιντ έκανε κίνηση προς τη μπάλα, με την Ελλάδα να γνωρίζει, έτσι, την πρώτη της ήττα στο Nations League, χωρίς όμως καμία βαθμολογική επίπτωση.

Κύπρος: Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Λοΐζου (59′ Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (75′ Αντωνιάδης), Κάστανος (75′ Γκόγκιτς), Τζιωνής (64′ Καρώ), Σωτηρίου (75′ Κακκουλής).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Μπακασέτας (58′ Ιωαννίδης), Πέλκας (77′ Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (46′ Φούντας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.